خانه » ✍آموزش بازیابی اطلاعات » بازیابی اطلاعات هارد SSD – چگونه اطلاعات هارد اس اس دی را ریکاوری کنیم؟

بازیابی اطلاعات هارد SSD – چگونه اطلاعات هارد اس اس دی را ریکاوری کنیم؟

چگونه اطلاعات پاک شده از اس اس دی را ریکاوری کنیم؟

فهرست و عناوین مقاله

اگر نمی‌دانید که آیا امکان بازیابی اطلاعات هارد SSD وجود دارد یا خیر، ما خبر خوبی برای شما داریم: بله، در برخی مواقع می‌توانید از نرم‌افزار بازیابی اطلاعات برای بازگردانی و بازیابی اطلاعات از دست رفته از SSD استفاده کنید.  در مطلب پیش‌رو به بررسی راه‌های بازیابی اطلاعات از هارد اس اس دی پرداختیم پس تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید. 

آیا بازیابی اطلاعات SSD امکان پذیر است؟

بازیابی اطلاعات SSD در بیشتر مواقع امکان‌پذیر است، اما میزان موفقیت شما بسته به اینکه دستور TRIM را فعال کرده باشید یا نه می‌تواند بسیار متفاوت باشد.

هنگامی که این ویژیگی فعال است، فرمان SSD TRIM به سیستم عامل شما اجازه می‌دهد تا به SSD اطلاع دهد که داده‌های استفاده نشده را می‌توان به صورت داخلی پاک کرد. این کار برای سرعت بخشیدن به عملیات نوشتن بعدی و در نتیجه افزایش عملکرد کلی SSD انجام می‌شود.

از آنجایی که ارسال فرمان TRIM به عهده سیستم عامل است، برش معمولاً پس از قطع برق، خطای نرم افزار، خرابی سیستم فایل، از دست رفتن ناگهانی پارتیشن و سایر دلایل رایج از دست دادن داده اتفاق نمی‌افتد.

⚠️ تا زمانی که فرآیند بازیابی را خیلی زود و قبل از اینکه فرمان TRIM فرصتی برای راه اندازی پیدا کند، شروع کنید، باید بتوانید بدون هیچ مشکلی داده‌های خود را بازیابی کنید البته تا زمانی که از یک برنامه بازیابی SSD قابل اعتماد استفاده می‌کنید.

چگونه شانس بازیابی موفق SSD را افزایش دهیم؟

همانطور که توضیح دادیم، بازیابی SSD اغلب بدون انجام مراحل اضافی امکان پذیر است، اما چندین کار وجود دارد که می‌توانید انجام دهید (یا از انجام آنها اجتناب کنید) تا شانس بازیابی خود را افزایش دهید:

🛑 SSD را قطع کنید:

باید SSD را که می‌خواهید فایل‌های از دست رفته خود را از آن بازیابی کنید، بلافاصله پس از اینکه متوجه از دست رفتن اطلاعات شدید، جدا کنید. و بعد آن را به رایانه دیگری متصل کنید و بازیابی اطلاعات را در آنجا انجام دهید. اگر به رایانه دیگری دسترسی ندارید یا جداسازی برای شما کار سختی است، حداقل دستگاه خود را خاموش کنید تا زمانی که برای شروع فرآیند بازیابی آماده شوید.

🛑 نرم‌افزار بازیابی اطلاعات را روی درایو دیگری نصب کنید:

 اگر نرم‌افزار بازیابی اطلاعات مانند Disk Drill را از قبل روی رایانه‌تان نصب نکرده‌اید، از نصب آن بر روی SSD که حاوی فایل‌های از دست رفته است خودداری کنید. چون با بازنویسی دیتای جدی بازیابی دیتای قبلی را عملا غیر ممکن می‌کنید. به همین دلیل، همیشه توصیه می‌کنیم حداقل یک برنامه بازیابی اطلاعات را از قبل روی درایو سیستم نصب کنید. به این ترتیب، هنگامی که با از دست دادن فایل‌های مهم مواجه شدید، می‌توانید به سادگی آن را فعال و فرآیند بازیابی را بدون تاخیر شروع کنید.

🏆 از بهترین نرم افزار بازیابی SSD موجود استفاده کنید:

از آنجایی که بازیابی SSD یک فرآیند حساس به زمان است، ممکن است فقط یک فرصت برای بازیابی فایل‌های خود داشته باشید. به همین دلیل است که همیشه باید از بهترین نرم افزار بازیابی SSD موجود استفاده کنید، حتی اگر به معنای صرف مقداری پول باشد.

نحوه بازیابی اطلاعات از SSD در رایانه شخصی ویندوزی

صرف نظر از فعال بودن یا نبودن دستور TRIM، می‌توانید بازیابی فایل SSD را با همان نرم‌فزار بازیابی اطلاعاتی که برای بازیابی فایل‌ها از هارد دیسک اصلی استفاده می‌کنید، انجام دهید. Disk Drill Data Recovery یک انتخاب عالی است چون استفاده از آن فوق‌العاده آسان است و از تمام سیستم‌های فایل ویندوزی و فرمت‌های فایل رایج پشتیبانی می‌کند.

 دانلود و راه اندازی Disk Drill برای ویندوز:

۱. نسخه ویندوزی Disk Drill را می‌توان به صورت رایگان از وب‌ سایت رسمی آن دانلود کرد و برای بازیابی حداکثر ۵۰۰ مگابایت داده استفاده کرد. برای بازیابی مقدار نامحدودی از داده‌ها، می‌توانید هر زمان که بخواهید آن را به Disk Drill Pro ارتقا دهید.

نصب و دانلود برنامه دیسک دریل

۲. SSD خود را انتخاب کنید و روی جستجوی داده‌های از دست رفته کلیک کنید: پس از راه اندازی، Disk Drill همه دستگاه های ذخیره‌سازی موجود را فهرست می‌کند و به شما امکان می‌دهد SSD مورد نظر را انتخاب کنید. برای شروع فرآیند بازیابی، روی دکمه جستجوی داده‌های از دست رفته کلیک کنید و به Disk Drill اجازه دهید همه الگوریتم‌های بازیابی اطلاعات را به ترتیب بهینه اعمال کند.

۳. پیش نمایش فایل‌های قابل بازیابی: Disk Drill می‌تواند تمام فرمت‌های فایل‌های چند رسانه‌ای پشتیبانی شده توسط سیستم عامل ویندوز را پیش نمایش کند. هنگامی که یک فایل را می‌توان پیش نمایش کرد، تقریباً همیشه به این معنی است که می‌توان آن را با موفقیت بازیابی هم کرد، بنابراین هنگام تصمیم‌گیری برای بازیابی فایل‌ها، مطمئن شوید که از این ویژگی استفاده کنید.

۴. هر فایلی را که می‌خواهید بازیابی کنید انتخاب کنید: برای افزودن فایل‌ها به صف بازیابی، کافی است روی کادر کنار هر فایلی که می‌خواهید بازیابی کنید کلیک کنید. می‌توانید از فیلترهای نتایج اسکن در سمت چپ برای محدود کردن تعداد فایل‌های قابل بازیابی استفاده کنید.

۵. روی دکمه Recover کلیک و پوشه بازیابی را مشخص کنید: در نهایت روی دکمه Recover کلیک کنید تا تمام فایل‌های انتخاب شده حذف شوند. Disk Drill از شما می‌خواهد پوشه‌ای را که می‌خواهید فایل‌هایتان را در آن بازیابی کنید، مشخص کنید، و همیشه باید پوشه‌ای را انتخاب کنید که در یک دستگاه ذخیره‌سازی متفاوت از دستگاهی که بازیابی می‌کنید قرار دارد تا از رونویسی جلوگیری کنید.

حالا بریم سر اصل مطلب: چگونه یک SSD خراب را تعمیر کنیم؟

بازیابی SSD با استفاده از یک برنامه بازیابی اطلاعات مانند Disk Drill تنها در صورتی امکان پذیر است که SSD شما هنگام اتصال به رایانه توسط ویندوز قابل شناسایی باشد. اما اگر SSD شما خراب شده باشد چه؟

در اینجا چند راه حل برای‌تان شرح داده‌ایم که می‌توانید بدون هیچ مهارت یا دانش فنی خاصی کارتون رو پیش ببرید:

🔌 SSD خود را مجددا وصل کنید:

گاهی اوقات، ساده‌ترین راه حل‌ها موثرترین هستند. اگر به نظر می‌رسد SSD شما خراب شده است، توصیه می کنیم با خاموش کردن رایانه و جدا کردن کابل‌های داده و برق شروع کنید. سپس، در حالی که کابل‌ها را جدا کرده‌اید، رایانه خود را دوباره روشن کنید. در نهایت دوباره آن را خاموش کنید و کابل‌های جدا شده رو سر جاشون قرار بدید. امیدواریم این دفعه که ویندوز بالا اومد SSD شما درست شده باشد. 

⚙️ نصب آخرین نسخه فریم‌ور SSD:

همه SSD‌ها برای ارائه دستورالعمل‌هایی در مورد نحوه عملکردشان به فریم‌ور حافظه متکی هستند. گاهی اوقات، سازندگان SSD ها را با فریموری معیوب (باگ دار) عرضه می‌کنند و مصرف کنندگان هزینه آن را می‌پردازند. خوشبختانه، نصب آخرین نسخه سیستم عامل SSD نسبتاً ساده است و کل فرآیند باید در وب سایت سازنده توضیح داده شود.

🖥️ از رایانه دیگری استفاده کنید:

اگر به رایانه دیگری دسترسی دارید، باید SSD خراب را به آن وصل کنید و بررسی کنید که آیا SSD واقعاً علت اصلی مشکلات شما است یا خیر. کاملاً ممکن است که SSD در واقع همانطور که باید کار می‌کند اما سیستم عامل شما یا شاید حتی مادربرد شما دچار مشکل شده است.

چه زمانی باید حتما به کمک متخصصان اطلاعات را بازیابی کنیم؟

برنامه‌های بازیابی اطلاعات SSD به سبک DIY مانند Disk Drill تنها گزینه شما برای بازیابی از موقعیت‌های به ظاهر ناامید کننده از دست دادن داده‌ها نیست. همچنین می‌توانید SSD خود را به یک سرویس بازیابی اطلاعات حرفه‌ای ارسال کنید و به کارشناسان اجازه دهید به شکلی تخصصی مشکل را رفع کنند.

اینکه چه زمانی حتما به متخصص نیاز داریم به نوع از دست دادن داده‌ها مربوط می‌شود. به فهرست زیر نگاه کنید:

😬 حذف تصادفی → از برنامه‌های بازیابی اطلاعات SSD استفاده کنید.

👻 از دست دادن پارتیشن → از برنامه‌های بازیابی اطلاعات SSD استفاده کنید.

🗑️ قالب بندی →  از برنامه‌های بازیابی اطلاعات SSD استفاده کنید.

⚠️ خرابی داده‌ها →  از برنامه‌های بازیابی اطلاعات SSD استفاده کنید.

👊 آسیب فیزیکی → SSD خود را به یک مرکز بازیابی اطلاعات معتبر ارسال کنید.

📛 خرابی فریم‌ور → SSD خود را به یک مرکز بازیابی اطلاعات معتبر ارسال کنید.

👾 حمله باج افزار → SSD خود را به یک مرکز بازیابی اطلاعات معتبر ارسال کنید.

لطفا برای هزینه‌ی کم‌تر با صرفه جویی در زمان خودتون به جای متخصصان حرفه‌ای دست به کار نشید چون آسیبی که در ادامه خواهید دید احتمالا هزینه‌ی بیشتری بهتون تحمیل خواهد کرد. 

SSD در مقابل HDD: تفاوت بین آنها چیست؟

تفاوت میان هارد اس اس دی و هارد معمولی

درایوهای حالت جامد (SSD) و هارد دیسک (HDD) دو نوع اصلی ذخیره‌سازی برای رایانه‌های رومیزی و لپ‌تاپ‌ها هستند. هر کدام از آنها نقاط قوت و ضعف متفاوتی دارند و هنگام تصمیم‌گیری برای خرید باید از آنها آگاه باشید.

هزینه به ازای هر گیگابایت

در زمان نوشتن این مقاله، می‌توانید یک SSD  یک ترابایتی را با قیمت حدود ۱۰۰ دلار خریداری کنید. با همین مبلغ می‌توانید به راحتی یک هارد دیسک با ظرفیت ۴ ترابایت هم خریداری کنید. واضح است که هارد دیسک در مورد هزینه هر گیگابایت یک برنده است و آن را به انتخابی آسان برای بایگانی طولانی مدت فایل‌ها تبدیل می‌کند.

سرعت هارد معمولی در برابر هارد اس اس دی

یک هارد دیسک معمولی ۷۲۰۰ RPM دارای سرعت خواندن/نوشتن ۸۰- ۱۶۰ مگابایت بر ثانیه است. یک SSD مدرن می‌تواند تا ۵۵۰ مگابایت بر ثانیه را از طریق همان کانکتور فشار دهد. و اگر مادربرد شما دارای کانکتور M.2 است و از SSD های مبتنی بر NVMe پشتیبانی می‌کند، می‌توانید از سرعت نوشتن تا ۳۵۰۰ مگابایت بر ثانیه لذت ببرید.

طول عمر SSD vs HDD

هارد دیسک‌های چرخان سنتی حاوی قطعات متحرک بسیار دقیقی هستند که می‌توانند بدون هشدار بشکنند. از طرف دیگر، SSD ها به هیچ وجه حاوی قطعات متحرک نیستند، که یکی از دلایلی است که MTBF (میانگین زمان بین خرابی) آنها ۲.۰ میلیون ساعت است، اما MTBF هاردها فقط ۱.۵ میلیون ساعت است. همچنین این واقعیت وجود دارد که SSD ها تحت تأثیر خاصیت مغناطیسی قرار نمی‌گیرند و آنها را در کاربردهای صنعتی خاص بسیار قابل اعتمادتر می‌کند.

مصرف برق هارد معمولی با اس اس دی

به طور متوسط، HDD ها ۶ تا ۷ وات برق مصرف می‌کنند، در حالی که SSD ها فقط ۲ تا ۳ وات برق مصرف می‌کنند. در حالی که اگر یک رایانه رومیزی دارید که بیش از ۳۰۰ وات تحت بار مصرف می‌کند، ممکن است به چند وات اهمیتی ندهید، اما هر وات ذخیره شده می‌تواند منجر به افزایش قابل توجهی در زمان استفاده از لپ تاپ با باتری شود.

ملاحظات دیگر

از آنجایی که SSD ها حاوی هیچ قطعه متحرکی نیستند، نویز یا لرزش تولید 

نمی‌کنند. تنها به همین دلیل، SSD ها انتخاب بهتری نسبت به HDD برای لپ تاپ‌ها، رایانه‌های شخصی و سینمای خانگی هستند.

آیا می‌دانستید؟

اگرچه دستور TRIM معمولاً با حروف بزرگ نوشته می‌شود، اما مخفف نیست. این احتمال وجود دارد که سازندگان و محققان هارد دیسک از آن برای حفظ وحدت بصری با سایر اصطلاحات مربوط به فضای ذخیره‌سازی مانند SSD، NTFS، EXT4، HDD و غیره استفاده کرده باشند. این انتخاب در واقع توضیح می‌دهد که چرا عملیات DEALLOCATE در SSD های مبتنی بر PCIe NVMe Non-Volatile Memory Express گاهی اوقات نیز با حروف بزرگ نوشته می‌شود.

سوالات متداول:

آیا اطلاعات SSD قابل بازیابی است؟

بله، داده‌های SSD را می‌توان بازیابی کرد. در بسیاری از موارد حتی از SSD هایی که فرمان TRIM را فعال کرده‌اند هم ممکن است عملیات موفق باشد، نکته کلیدی در این باره این است که فرآیند بازیابی اطلاعات را با استفاده از بهترین نرم افزار بازیابی SSD در اسرع وقت آغاز کنید.

چگونه فایل های پاک شده را از درایو SSD بازیابی کنیم؟

راهنمای فوق العاده سریع برای بازیابی فایل های حذف شده از درایو SSD :

۱. Disk Drill را دانلود و نصب کنید.

۲. درایو SSD خود را وصل کرده و آن را اسکن کنید.

۳. صبر کنید تا فرآیند اسکن به پایان برسد.

۴. نتایج را مرور کنید و فایل‌هایی را که باید بازیابی کنید علامت بزنید.

۵. روی بازیابی کلیک کنید و یک مکان بازیابی ایمن را انتخاب کنید.

آیا بازیابی اطلاعات از SSD سخت‌تر است؟

نه واقعا. فقط دستور TRIM، که برخی از SSD ها برای پاک کردن فعالانه فضای ذخیره‌سازی استفاده نشده برای افزایش عملکرد عملیات نوشتن بعدی، استفاده می‌کنند، نتیجه بازیابی SSD را غیرقابل پیش‌بینی می‌کند.

چگونه می‌توانم اطلاعات یک SSD قدیمی را دریافت کنم؟

برای انتقال تمام داده‌ها از یک SSD قدیمی به یک SSD جدید، می‌توانید از یک نرم‌افزار شبیه‌سازی دیسک مانند Clonezilla استفاده کنید که رایگان و منبع باز است و می‌تواند مستقیماً از درایو USB راه‌اندازی شود. از طرف دیگر، می‌توانید از ویژگی Disk Drill’s Drive Backup استفاده کنید، که به شما امکان می‌دهد یک نسخه پشتیبان بایت به بایت از هر دستگاه ذخیره‌سازی ایجاد کنید.

چگونه اطلاعاتی را از SSD که بوت نمی‌شوند، بازیابی کنیم؟

اگر می‌خواهید اطلاعات را از یک SSD سیستمی که دیگر بوت نمی‌شود بازیابی کنید، می‌توانید آن را از رایانه خود جدا کرده و به دیگری متصل کنید. سپس باید بتوانید آن را با ابزار بازیابی SSD مورد علاقه خود اسکن کنید و اطلاعات از دست رفته را بدون هیچ مشکلی بازیابی کنید.

چگونه اطلاعات را از یک SSD خراب بازیابی کنیم؟

اگر SSD شما از مشکل معمولی رنج نمی‌برد که نتوان آن را با فرمت کردن یا ارتقاء فریم‌ور درایو برطرف کرد، به احتمال زیاد نمی‌توانید با استفاده از نرم‌افزار بازیابی اطلاعات مانند Disk Drill، اطلاعات را به تنهایی از آن بازیابی کنید. یک آزمایشگاه بازیابی اطلاعات ممکن است بتواند داده‌ها را مستقیماً از تراشه‌های حافظه داخل SSD استخراج کند یا مشکل برد کنترلر را برطرف کند، اما حتی آنها نیز نمی‌توانند موفقیت را تضمین کنند.

چگونه تصاویر را از SSD با MBR از دست رفته بازیابی کنیم؟

برای بازیابی تصاویر از یک SSD با رکورد بوت اصلی (MBR)، باید با اجرای برنامه bootrec.exe با استفاده از Command Prompt، تعمیر MBR را انجام دهید:

۱. یک رسانه قابل بوت USB را با ویندوز ۱۰ وارد کنید.

۲. در اولین صفحه نصب، گزینه Repair your computer را انتخاب کنید.

۳. روی دکمه Troubleshoot کلیک کنید.

۴. روی دکمه گزینه‌های پیشرفته کلیک کنید.

۵. روی دکمه Command Prompt کلیک کنید.

۶. دستور زیر را تایپ کنید و Enter را فشار دهید: bootrec.exe /fixmbr

۷. کامپیوتر خود را مجددا راه اندازی کنید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

روی ستاره کلیک کنید

میانگین امتیاز ۵ / ۵. میزان امتیاز ۱

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 2 =

ایران هارد

مرکز بازیابی اطلاعات هار و سرور

سوالی دارید؟

زنگ بزن یا شماره‌ات رو بزار تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند :)

اطلاعات تماس

© ایران هارد ۲۰۲۲ | استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلا مانع است | طراحی و سئو با ☕ توسط: Edux