RAID مخفف Redundant Array of Inexpensive Disks و به معنی آرایه افزونه دیسکهای مستقله. افزونگی به این معناست که دادههای مشابه در مکانهای مختلف چند هارد دیسک در واحدهای منطقی ذخیره میشن. این فناوری از حذف شدن اطلاعات در صورتی که یکی از درایوها (حتی بیشتر از یکی) نتونه پاسخگو باشد، جلوگیری میکنه..
RAID قابلیت دسترسی چندگانه به چند دیسک به طور همزمان را مهیا میکند و این باعث میشود که ابتدا خطر از دست دادن اطلاعات که قبلا بر روی یک دیسک بود از بین برود و همچنین زمان دسترسی بهبود یابد.
به طور معمول RAID در فایل سرورهای بزرگ، تراکنش در سرورهای برنامههای کاربردی زمانی که Fault Tolerance و زمان دسترسی اهمیت دارد استفاده میشود. اما امروزه در کامپیوترهای رومیزی برای نرمافزارهایی همچون CAD (نرمافزارهای ویرایش فایلهای چندرسانهای) زمانی که نرخ انتقال دادهها بسیار زیاد است استفاده میشود.
انواع RAID:
Stripped Volume – RAID 0
Mirror Volume – RAID 1
Disk Stripping With Dedicated Parity Disk – RAID 3
Stripped with Parity – RAID 5
Disk Striping with Double Distributed Parity – RAID 6
Disk Striping with Triple Distributed Parity – RAID TP
RAID 0:
RAID 0 یا Stripped Volume همان قابلیتهای Spanned را دارد با این فرق که اطلاعات به صورت مساوی در بین هارد دیسکها تقسیم میشود و این حالت Performance یا کارایی را برای Read (خواندن) و Write (نوشتن) بهبود میبخشد
.
RAID 1:
RAID 1 یا Mirror Volume متشکل از ۲ هارد دیسک میباشد. هر هارد دیسکی را که بخواهیم میتوانیم Mirror کنیم. در این حالت کپی از اطلاعات یک دیسک در دیسک دیگر قرار میگیرد و با از کار افتادن یکی از هارد دیسکها، هارد دیسک دیگر کار خود را به عنوان جایگزین با در اختیار داشتن تمامی اطلاعات انجام میدهد. در این حالت بالاترین قابلیت Fault Tolerance را شاهد هستیم.
RAID 2:
این نوع از هماهنگ سازی دیسکها با دیسکهای دیگه انجام میشه و ذخیرهسازی خطاها و اصلاح اطلاعات رو انجام میده.
RAID 3:
RAID 3 یا Disk Stripping With Dedicated Parity Disk، اطلاعات بین ۲ درایو تقسیم میشوند. در کنار ۲ درایو ، درایو دیگری فقط جهت نگهداشتن parity یا بیت توازن جهت تصحیح خطاها و بازیابی آنها در نظر گرفته میشود. این حالت بیشتر برای برنامههایی که انتقال داده یکطرفه با نرخ بالا دارند استفاده میشود. این برنامهها معمولا شامل موارد زیر میشوند:
- پردازندههای تشخیص گرافیکی، فایلهای CAD و CAM و …
- برنامههای بدون غیرتراکنشی که حجم دادههای ترتیبی بزرگی را پردازش میکنند.
قابل توجه است که برای این حالت حداقل به ۳ درایو نیاز است.
RAID 4:
این تکنیک از هماهنگ سازی گسترده استفاده میکنه، به این معنیه که میتونه تمامی اطلاعات رو از هر یک از درایوها بخونین.
RAID 5:
در RAID 5 حداقل ۳ هارد دیسک و حداکثر ۳۲ هارد دیسک میتوانیم داشته باشیم. همچنین در این حالت Parityها به صورت تصادفی در هارد دیسکهای مختلف نوشته میشوند و با از دست دادن یک هارد دیسک میتوانیم با اضافه کردن دیسک جدید و جایگزین به صورت اتوماتیک هارد دیسک دیگر ساخته و محاسبه و تکمیل گردد.
در این حالت هر چه تعداد هارد دیسکها بیشتر باشد، تلفات اطلاعاتی کمتر خواهد بود و اگر کاملا یک هارد را از دست بدهیم، برخی اطلاعات برگردانده و ساخته میشود و برخی دیگر از دست میرود که با زیاد بودن این هارد دیسکها، مقدار اطلاعاتی که از دست میرود کمتر خواهد بود.
پیشنهاد میدهیم در جاهایی که File Server ،SQL و یا به طور کل Database داریم از RAID 5 استفاده شود.
RAID 6 :
RAID ۶ بلوکهای اطلاعاتی و همچنین بیت توازن (Parity) را همانند RAID 5 در یک آرایه تقسیم میکند. در RAID 6 به جای یک بیت توازن دو مجموعه از بیتهای توازن اطلاعاتی را برای هر گروه از داده نگهداری میکند. نتیجه این عمل بهبود آرایههای تلرانس خطا RAID 6 میباشد. در هنگام نوشتن بیتهای توازن دارای سرعت کمتری نسبت به RAID 5 میباشد اما در هنگام خواندن اطلاعات به صورت تصادفی بسیار سبکتر و سریعتر در بین اطلاعات منتشر شده در بیش از یک دیسک نسبت به RAID 5 خواهد بود.
RAID 6 حداقل به ۴ هارد دیسک درایو جهت پیادهسازی نیاز دارد.
مزایا :
داده روی یک سطح بلوک در میان یک مجموعه از درایوها به همان روش، همانند RAID 5 تقسیم میشود ولی در دومین مجموعه از بیت توازن محاسبه و همچنین نوشتن در سرتاسر تمامی درایوها انجام میشود. RAID 6 تلرانس خطا و همچنین تلرانس خرابی هارد دیسک درایو را پیشنهاد میدهد. همچنین تحمل از کار افتادن همزمان چندین درایو را برای ماموریت برنامههای حیاتی را به صورت ایدهآل فراهم میکند.
معایب :
RAID 6 به یک کنترلر کامل برای پیادهسازی و جبران کردن سربار محاسبه بیت توازن دو تایی نیاز دارد. همچنین به N+2 درایو برای پیادهسازی ساختار دو بعدی بیت توازن احتیاج دارد. از نو بنا کردن این حالت به طور مشخص بر روی کارایی سیستم تاثیر خواهد داشت.
برنامههای کاربردی پیشنهادی بر روی این حالت:
- نگهداری و ذخیره سازی سازمانها
- گرفتن نسخه پشتیبان دیسک به دیسک
- نرمافزارهایی ویدئویی با کارایی کیفیت بسیار بالا
- پشتیبان گیری ثابت محتوا یا آرشیوی
- مقبولیت قوانین ذخیره سازی
- فاجعه ذخیره بازیابی اطلاعات
انواع Raidهای ترکیبی:
در ادامه معرفی انواع RAID میشه به رِیدهای ترکیبی اشاره کرد:
RAID 10:
ترکیبی از RAID 1 و RAID 0 رو معمولا به این نام میخونن که عملکردی بالاتر از RAID 1 داره اما هزینه زیادی داره. دو نوع زیرمجموعه وجود داره: RAID 0+1، در این روش دادههای متفاوت از در میان دیسکهای مختلف سازماندهی میشه و سپس مجموعه دیسکهای معکوس خواهد شد. در RAID 1+0، دادهها معکوس میشن و دادههای معکوس شده، هماهنگ سازی خواهند شد.
RAID 50 چیست؟
در محیطهای ذخیره سازی مقیاس بزرگ مدرن، RAID 50 خیلی سریع به یکی از عناصر ذخیره سازی اطلاعات با عملکرد بالا تبدیل شده است. RAID 50 چندین مزیت را به کاربر ارائه میدهد، اول از همه از لحاظ سرعت خیلی سریع است. این آرایهها ترکیبی از مزایای RAID 5 و RAID 0 را ارائه میدهند و فقط از لحاظ عملکرد توسط کنترلر و رابط هارد دیسک محدود میشوند. RAID 50 همچنین از حداکثر ظرفیت ذخیره سازی استفاده میکنند و میتواند همان ظرفیت RAID 10 را با استفاده از درایوهای بسیار کمتر ارائه دهند چون که تنها ظرفیت یک درایو در هر مجموعه RAID 5 برای پریتی اشغال میشود.
RAID TP:
RAID TP همانند RAID 5 و RAID 6، در (RAID TP (Triple Parity داده در بین درایوها تقسیم میشود. اما محاسبات برای ۳ بیت توازن برای نوشتن در ۳ دیسک خاص انجام میشود. RAID TP از ۳ معادله همچندی برای محاسبه هر بیت توازن خاص که دوباره سازی اطلاعات را در زمانی که ۳ دیسک یا بلوک در یک زمان خراب شوند استفاده میکند.
RAID TP یک سطح اضافی از افزونگی را برای محافظت از دادههای شما مهیا میکند.
برنامههای کاربردی پیشنهادی بر روی این حالت:
- نگهداری و ذخیره سازی سازمانها
- گرفتن نسخه پشتیبان دیسک به دیسک
- نرمافزارهایی ویدئویی با کارایی کیفیت بسیار بالا
- پشتیبانگیری ثابت محتوا یا آرشیوی
- مقبولیت قوانین ذخیره سازی
- فاجعه ذخیره بازیابی اطلاعات
* RAID TP برای پیادهسازی حداقل به ۴ درایو نیاز دارد.
RAID 53:
این نوع از بلوک دیسکهای مجازی استفاده میکنه. این تکنیک عملکردی بالاتر از RAID-3 رو ارائه میده اما هزینه زیادی داره.
RAID S:
این روش به طور اختصاصی برای RAID از طرف EMC Symmetrix ارائه شده که دیگه در تجهیزات جدید کارایی نداره. به نظر میرسه با برخی از پیشرفتها، این روش عملکردی شبیه RAID-5 داشته باشه.
بسیاری از مردم بر این باورند که RAIDها نمیتوانند خطا کنن، در نتیجه انتظار بیش از حدی از تحمل خطا RAID و توابع بازسازی خودکار دارن. درواقع RAID ها میتونن اشتباه کنن و این امر اغلب اتفاق میافته که نیاز به عملیات بازیابی RAID داره.
پرکاربردترین RAID ها
از بین انواع RAID که اشاره کردیم به صورت تیتر وار به پرکاربردترین Raid ها که در حال حاضر استفاده میشوند، میشه به موارد زیر اشاره کرد:
- RAID 1
- RAID 0
- RAID 5
- RAID 6
- RAID 10
- RAID 50
دلایل اصلی ایجاد خطا و خرابی RAID
– نقص عملکرد کنترل کننده (رید کنترلر)
– آسیب فیزیکی هارد دیسک ها
– خطای بازسازی خودکار RAID (ریبیلد)
– خطای انسانی
– خرابی منطقی حجم RAID
برای بازیابی اطلاعات از RAIDهای خطاکرده و همچنین بازسازی مناسب RAID، از ابزارهای حرفهای بازیابی اطلاعات استفاده میشه. قبل از بازسازی ناهنجاریهای فیزیکی RAID، ممکنه نیاز به تعمیرات اعضای RAID باشه که ایمیج از بخشهای مختلف از تمامی درایوها نیازِ.
مهندسان هارد ریکاوری در زمینه ریکاوری RAID، کارتهای کنترل کننده، پیکربندیها و فایلهای سیستم سالها تجربه دارن و اگر در این زمینهها به مشکل برخوردین، مهندسان ما میتونن کمک شایانی به شما بکنن.
امیدواریم تا اینجا متوجه شده باشین که Raid چیه و انواع آن چگونه است! حالا بهتره کمی به بحث بازیابی اطلاعات سرورهای تحت ساختار RAID بپردازیم.
نحوه جلوگیری از بین رفتن اطلاعات در Raid
پیش از شروع هر مطلبی ، اگر با ساختار RAID آشنایی ندارید یا دوست دارید بیشتر با آن آشنا شوید توصیه میکنیم مطلب RAID چیست؟ را مطالعه کنید.
مفهمو اصلی RAID در واقع ساده است : به تجمیع و پیکربندی چند هارد برای دستیابی به حجم بالاتر و به منظور بالا بردن سطح امنیت اطلاعات ، RAID میتوان اطلاق کرد.
از بین رفتن اطلاعات سرور و ساختار (رید) RAID بدترین اتفاقی است که میتواند برای یک سازمان یا شرکت پیش بیاید. در چنین مواقعی ریکاوری و بازیابی اطلاعات RAID بهترین اتفاقی است که میتواند برای شما رقم بخورد ، اما این هم شرایط خود را دارد که برای بالا بردن شانس ریکاوری اطلاعات رید توصیه هایی برای شما داریم .
چگونه جلوی از بین رفتن بیشتر اطلاعات در RAID را بگیریم؟
اگر ساختار RAID بنا به دلایلی از بین رفته یا با از دست دادن اطلاعات مواجه هستید و نمیدانید چگونه باید جلوی ضرر بیشتر را بگیرید ، با استفاده از این ترفندها و رعایت اصول نحوه جلوگیری از بین رفتن اطلاعات در RAID میتوانید میزان خسارت را کاهش دهید:
۱-اولین توصیه تهیه بکاپ است :
یک مسئول شبکه حرفه ای کسی است که همیشه و به طور مرتب از داده های سرور بکاپ تهیه میکند و حداقل دو نسخه از آن دارد.
قبل از انجام هر تغییر سختافزاری یا نرمافزاری از اطلاعات داخلRAID بکاپ تهیه کنید و حتما آن را بازبینی نمایید.
۲-تهیه ایمیج از هاردهای موجود در ساختار RAID :
ممکن است دیر به فکر تهیه بکاپ افتاده باشید و کار از کار گذشته باشد و اکنون شما دیگر دسترسی به اطلاعات نداشته باشید.در اینجا توصیه میکنیم قبل از هر اقدام مهندسی ناشیانهای از هاردهای موجود یک ایمیج تهیه کنید تا در صورت انجام هر کار اشتباهی ،متخصصان امر بتوانند به شما کمک کنند.این مورد را شوخی نگیرید.
۳-به هیچ عنوان درایوهای RAID را اسکن دیسک نکنید :
در حالی که اسکن دیسک میتواند در سیستمهای تک درایوی که به منظور بالا بردن سرعت و پایین آوردن خطاهای هارد استفاده میشود مفید باشد اما در ساختار RAID به هیچ وجه اینطور نیست.
در ساختار RAID اکثر خرابیها و تناقضها در سطح آن اتفاق میافتد(درایوهای غیرهمگام، بد بازسازی شده و غیره) که اجرای اسکن دیسک در این موارد میتواند باعث تغییرات مضر و برگشتناپذیری به ساختار فایلهای سیستمی شود.
۴- هرگز هارد خراب را با یک هارد کارکرده دیگر جابجا نکنید :
هیچگاه یک هاردی که در ساختار RAID خراب شده(Failed Drive) و چراغ نارنجی سرور روشن شده است را با درایوی که قبلاً قسمتی از یک سیستم RAID بوده یا در جای دیگری کار میکرده جایگزین نکنید، همیشه درایو جایگزین را قبل از استفاده صفر کنید یا ترجیحا از هاردهای نو و آکبند استفاده نمایید.
۵- خاموش کردن هاردهایی که صدای ناهنجار دارند :
اگر یک درایو صداهای مکانیکی غیرمعمولی دارد(تق تق،خش خش،بوق میزند و…) سریعا آن را خاموش کنید. یک درایو خراب از نظر مکانیکی که هنوز مورد استفاده قرار میگیرد، میتواند شدت از دست رفتن اطلاعات را افزایش و شانس بازیابی اطلاعات هارد را کاهش د:هد.
۶- درایوها را قبل از خارج کردن از سرور به ترتیب شماره گذاری کنید :
اگر قصد جدا کردن هاردها را از سرور دارید بنا به هر دلیلی ، حتما ترتیب آنها را حفظ کنید و بهتر است برای اینکار از شماره گذاری هاردها به ترتیب استفاده کنید.در صورتی که اینکار را نکنید و اشتباها هاردی را جابجا کنید با خطر از بین رفتن اطلاعات برای همیشه روبرو خواهید بود.
۷- RAID را بازسازی یا همان ریبیلد(Rebuild) نکنید :
اگر در سرورتان از ساختار ریدی استفاده میکنید که تعداد دیسکهای خرابش زیاد شده توصیه میکنیم بعد از اینکه برای RAIDتان مشکلی پیش آمد به هیچ عنوان آنرا بازسازی (Rebuild) نکنید. اینکار اگر اشتباه یا ناقص انجام شود خطر از بین رفتن اطلاعات برای همیشه را تشدید میکند.
۸- اما اگر به توصیه بالایی ما گوش ندادید و درحین فرآیند بازسازی با مشکل و خطا مواجه شدید، تلاش دوبارهای برای بازسازی انجام ندهید.سرور را خاموش کنید و به مرکز متخصص بازیابی اطلاعات سرور اطمینان کنید.
۹- بعد از وضعیت نوسان برق در سیستمهای RAID، اگر فایل سیستمی خراب به نظر رسید یا دادهها غیرقابل دسترسی بودند، به هیچوجه از نرم افزار و ابزارهای تعمیر درایو استفاده نکنید.
۱۰- اگر نمیدانید که چرا سخت افزار سرور یا ساختار RAID خراب شده است اقدام به ریکاوری نکنید :
اگر به هر دلیلی برای سرور و ساختار RAID مشکلی پیشآمده و دانش کافی درمورد بازسازی یا بازیابی اطلاعات RAID ندارید و دیتای مهمی هم دارید ،بهتر است با یک مرکز بازیابی اطلاعات سرور مشاوره کنید تا ریسک از دست دادن اطلاعات را به کمترین درصد برسانید.
نکته مهم:
از آنجایی که مدلهای مختلف RAID دارای امکانات زیادی برای جلوگیری از بین رفتن اطلاعات است توصیه ما به شما این است که بهترین مدل از RAID را بنا به داشتههای سخت افزاری و نیازهای نرم افزاری خود انتخاب کنید.این کار تا حد زیادی به شما در نگهداری اطلاعات کمک میکند.
بازسازی ساختار RAID تخریب شده بدون از دست دادن اطلاعات
همانطور که میدانید در عصر اطلاعات و ارتباطات یکی رایجترین راهکار های مدیریت اطلاعات انبوه در سازمان ها و کسب و کار ها استفاده از سرور و RAID است. از این جهت در طول سال ما با موارد خرابی سرور یا fail شدن ساختار رید مواجه میشویم آن هم بدلیل اشتباهات نیرو انسانی یا خرابی های سختافزاری، بنابراین تصمیم گرفتیم یک مقالهای کامل درمورد این موضوع که چطور باید ساختار Fail RAID شده را بدون از دست دادن اطلاعات بازسازی کرد و چه مواردی را باید رعایت کنید با شما به اشتراک بگذاریم امیدوارید برایتان مفید باشد.
پس اگر در وضعیت ناخوشایندی به خاطر خراب شدن (fail شدن) RAID خود هستید، مقالهی زیر را بخوانید تا روش های بازسازی آن را به شیوهای مناسب یادبگیرید. وقتی که سر درآوردید که یک هارد دیسک RAID چگونه کار میکند چند گام وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از از دست دادن داده های ذخیره شده استفاده کنید. حتما توصیه میکنیم تا آخر مطالعه کنید.
بازسازی RAID فیل شده با توجه به نوع ساختار آن
دانستن این نکته ضروری است که انواع مختلفی(سطوح متفاوتی) از RAID ها وجود دارد که هرکدام از آنها افزونگی های خاص خود را دارد، از این رو تحمل خطاهای(fault tolerance) متنوعی را نیز بوجود میآید. بنابراین قبل از تصمیمگیری در مورد نوع خطای RAID خود، بدست آوردن مقداری اطلاعات در این زمینه کمک کننده خواهد بود.
بازسازی ساختار RAID 0
بر اساس تکنیک نواری (striping)،که به عنوان “مجوعه نوار” نیز شناخته می شود: RAID 0 از دو یا چند دیسک برای عملکرد خود در سرور استفاده می کند. بنابراین خراب شدن یک هارد دیسک در این پیکربندی به معنای تحت تاثیر قرار گرفتن کل آرایه می باشد به همین دلیل شما قادر به بازسازی آن نخواهید بود.
بازسازی ساختار RAID 1
این پیکربندی از تکنیک آینه سازی(mirroring) دیسک استفاده می کند که در آن دو یا چند دیسک آینه یک دیگر می شوند تا از از دست رفتن داده ها جلوگیری شود.با کپی کردن اطلاعات از یک دیسک به دیسکی دیگر،یک تصویر آینه از داده ها و یک کپی داخلی از کار هایی که کاربر انجام داده است ایجاد می گردد. در هنگام ساخته شدن اولین آینه از اطلاعات، همیشه کمی تاخیر در عملکرد کامپیوتر به وجود می آید اما با انجام شدن این عمل، سرعت کامپیوتر نیز رفته رفته به حالت نرمال برمی گردد. RAID 1 در جایی استفاده می شود که قابلیت اطمینان به سیستم بسیار مهم باشد.
بازسازی ساختار RAID 5
این نوع پیکربندی از هردو تکنیک striping و parity برای بهبود عملکرد و جلوگیری از از دست دادن داده ها بکار گرفته می شود. با دیسک های تنظیم شده در RAID 5، یک هارد می تواند به طور موقت آفلاین شود،که با این روش هیچ اطلاعاتی از بین نخواهد رفت – که این کار بدان معناست که در هنگام خراب شدن یا صدمه دیدن یک درایو،RAID 5 در همان وضعیت به فعالیت خود ادامه خواهد داد.بازیابی RAID 5 بسیار پیچیده تر است اما اگر یکی از دیسک ها نیزخراب شده باشد هنوز هم می توان اطلاعات را بازیابی کرد. این آرایه بیشتر در شرکت ها و تاسیسات استفاده می شود.
بازسازی ساختار RAID 6
بسیار شبیه به RAID 5 است، اما از دو عملکرد parity متفاوت بهره می برد. علیرغم این که بازیابی RAID 6 بسیار پیچیده است، اما قادر به ادامهی کار حتی با بیش از یک هارد دیسک از بین رفته ( fail شده) نیز می باشد.
بازسازی ساختار [RAID 10 [0+1
این آرایه مبتنی بر تکنیک های آینه سازی (mirroring) و نواری (striping) می باشد، بنابراین تحمل خطای RAID 1 و راندمان سرعت RAID 0 را به ارث می برد. چنین پیکربندی علاوه بر قادر بودن به ادامهی کار خود با یک هارد دیسک از بین رفته، میتواند در بعضی موارد با وجود از بین رفتن همزمان چندین هارد دیسک نیز به فعالیت خود ادامه دهد. RAID 0+1 یکی از گرانترین آرایه هاست زیرا ظرفیت کلی آن با افزودن تعداد دیسک ها، قابل افزایش است.
چگونه RAID فِیل شده خودتان بازسازی کنید.
زمانی که یکی از هارد های آرایه به درستی کار نکند بازسازی آن RAID ضروری است، حتی اگر آن دیسک موقتا از کار افتاده باشد و تمام عملکرد ها ظاهرا صحیح به نظر برسند: زیرا با آفلاین شدن یک هارد دیسک، بار کاری هارد دیسک های دیگر افزایش خواهد یافت به این دلیل که علاوه بر انجام وظایف خود، مجبورند وظایف هارد دیسک آفلاین شده را نیز به دوش بکشند، بنابراین هارد دیسک های در حال کار و سالم نیز رفته رفته دچار مشکل می شوند. اگر چنین اتفاقی رخ دهد،بازیابی داده ها بسیار مشکل و تقریبا غیر ممکن خواهد شد.
چه مدت طول می کشد تا یک RAID بازسازی شود؟
معمولا مدت زمان بازسازی RAID به دو عامل بستگی دارد: مقدار(کمیت) داده های محاسبه شده و ظرفیت خود آرایه. این میزان در RAID های کوچکتر تنها در چند ساعت قابل بازسازی هستند در حالی که در RAID های پرحجم و پیچیده، این فرایند می تواند به بیش از ۲۴ساعت نیز به طول بی انجامد.
در صورت نیاز به ذخیره کردن اطلاعاتتان، چند توصیه مهم در کل مراحل بازسازی RAIDوجود دارد:
- قبل از بازسازی آرایه خود، یک تصویر یا به اصطلاح ایمیج از ساختار RAID و همچنین یک نسخه پشتیبان جداگانه ایجاد کنید. این اقدامات داده های شما را قبل از بازسازی، ایمن خواهند کرد.
- RAID جدید را بر روی درایو های قدیمی نسازید! زیرا باعث نابودی آن آرایه تازه ایجاد شده و تمام داده های قبلی شما می شود.
- اگر نمی توانید به تمام داده های ذخیره شده در RAID خود دسترسی پیدا کنید و یا نسخه پشتیبان از آنها تهیه کنید، اقدام به بازسازی آن نکنید و سریعا با کارشناسان بازیابی اطلاعات درماین بگذارید. ولی اگر می توانید از آن نسخه پشتیبان تهیه کنید، این کار را فورا و در ابتدا انجام دهید تا از از بین رفتن کل اطلاعات جلوگیری کنید. ذکر این نکته ضروری است که هر تلاش مجدد در بازسازی، شانس بازیابی موفقیت آمیز اطلاعات را کاهش می دهد.
- تا زمانی که داده ها به طور کامل بازیابی می شوند، باید در تمام اقدامات خود مراقب باشید. به هیچ وجه هیچ پوشه ای را روی دیسک ایجاد، کپی، جابه جا،پیوست، حذف یا ذخیره نکنید، زیرا این امر می تواند منجر به نوشته شدن اطلاعات روی دیسک آسیب دیده و یا همچنین باعث باز شدن برنامه ها و اپلیکیشن های حجیم شود.
- بازسازی یک RAID کار کاملا پیچیده و ظریفی است، انجام تعمیرات به تنهایی ممکن است ذخیره شدن تمام اطلاعات مهم روی هارد دیسک ها را برای شما به همراه داشته باشد. در این صورت اگر به مهارت های خود در این امر اعتماد کامل ندارید، واگذاری بازسازی آن به متخصصان بازیابی اطلاعات کار هوشمندانهتری خواهد بود.
- بیش از یک دیسک را به طور همزمان از موقعیت اولیه ای که در آن نصب شده است خارج نکنید زیرا ممکن است ترتیب توالی درایو هارا از دست بدهید. برچسب زدن به درایو ها و تطبیق شیارهای آنها در این امر کمک کننده خواهد بود.
- هرگز هشدار های مربوط به به خرابی زیر سیستم RAID و یاهرگونه نقص در عملکرد را نادیده نگیرید.
برای بازسازی ساختار RAID مراحل زیر را دنبال کنید
۱-وضعیت فعلی یک آرایه را مشخص و ایمن کنید. درایو ها،سیم ها، کابل ها، پورت ها، پیکربندی کنترلر و غیره را برچسب گذاری کنید.
۲-دیسک های عضو آرایه را جدا کرده و آن ها را به کنترلر متصل کنید که قادر به کار با دیسک های جداگانه باشد(این می تواند یک کنترلر غیر RAID یا کنترل کننده RAIDدر حالت تک درایو باشد).
۳-یک نرم افزار ریکاوری RAID راه اندازی(نصب)کنید و پارامتر های آرایه را بازیابی کنید.
۴-اگر برنامهی نظارت و کنترلر RAID به شما این اجازه را می دهد که آرایه را بدون تنظیم اولیه آن بسازید، پس در این حالت سعی کنید این کار را طبق پارامتر های تعیین شده توسط نرم افزار ریکاوری(بازیابی)RAID انجام دهید.
۵-درصورت وجود RAID سخت افزاری، می توانید آرایه را بر روی دیسک بنویسید و سپس سعی کنید دیسک را در سیستم عامل مورد استفاده، سوار(نصب)کنید. اگر دیسکی ندارید که به اندازه کافی بزرگ باشد، می توانید یک آرایه موقت ایجاد کنید و داده هارا روی آن بنویسید. در هر حال،هرگز هیچ داده ای را روی دیسک های عضو آرایه اصلی ننویسید.
۶-پس از ذخیره و بررسی اطلاعات خود(همیشه حداقل تعدادی از پرونده های بزرگ را باز کنید تا مطمئن شوید که اطلاعات به درستی بازسازی شده اند)، RAID اصلی را دوباره بازسازی کرده و داده هارا کپی کنید.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید
میانگین امتیاز ۵ / ۵. میزان امتیاز ۴
اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز میدهد