درایوهای جامد یا حافظه SSD به انگلیسی (Solid State Drive) که گاهی به نام دیسک جامد یا دیسک الکترونیکی نیز شناخته میشود و دارای هیچگونه «صفحه دیسک» یا «موتور چرخان» نیستند، یک ابزار حافظه است که از تراشهای برای ذخیرهسازی دائم دادهها استفاده میکند.
SSD یا HDD کدام را انتخاب کنیم چرا؟
حافظه SSD در کمترین زمان توانست جایگزین مناسبی برای هاردهای (HDD (Hard Disk Drive شود. در واقع SSD حافظهای مبتنی بر حافظهی فلش است (همان حافظه فلش خودمان البته در سایز بزرگتر) که در مقایسه با هارد دیسکهای قبلی برق کمتری مصرف میکند و از مقاومت بیشتری نیز برخوردار است. هارد دیسکهای معمولی HDD صفحاتی به نام پلاتر و هد دارند، که این هد اطلاعات را از روی صفحات میخواند. برخلاف آن، هیچ کدام از اجزاء داخلی SSD در حال چرخش نیستند و یک حافظه فلش دارد که فوق العاده محکم و بادوام است. در نتیجه در اثر سقوط از ارتفاع کاملاً مقاوم بوده و نسبت به HDD معمولی دوام بیشتری دارد. از آنجایی که مزایای استفاده از SSDها قابل توجه هستند، به لحاظ قیمت نیز با هاردهای معمولی کاملاً متفاوتاند.
ویژگیهای حافظه SSD چیست؟
این نوع درایوها گران قیمت بوده و طبعاً لپتاپهای مجهز به SSD گرانتر از لپتاپهای مبتنی بر HDD هستند. SSD هم سرعت عملکرد بیشتری دارد و هم از نظر میزان مصرف انرژی، برق کمتری مصرف میکند که به دنبال آن موجب افزایش عمر باتری لپتاپ نیز میگردد. با این حال از نظر میزان ذخیره سازی اطلاعات نسبت به HDD ظرفیت کمتری دارد.
درحقیقت اگرچه SSD سرعت بالا و افزایش عمر باتری را برای کاربر به ارمغان میآورد اما به لحاظ حجم دادههایی که ذخیره میکند کمتر است. علیرغم آن، بازار کامپیوترهای همراه، در راستای بهرهگیری از مزایای SSD گام برمیدارد و از آنجایی که SSDها عملکرد بهتری دارند و به طور بالقوه عمر باتری را افزایش میدهند، ارزش هزینه کردن دارند.
آیا هارد SSD خراب میشود؟
* لازم است به شما خواننده عزیز گوشزد کنیم که هارد SSD هم مانند همه وسایل کامپیوتری ممکن است روزی دچار مشکل شود. مشکلاتی از قبیل عدم شناسایی و یا کندی که عمدتا ناشی از ضربه در حین کار یا نوسان برق و غیره پیش میآید.
از آنجایی که هارد SSD قیمت بالایی دارد چنانچه برایش مشکل پیش آید و نیاز به تعمیر پیدا کند هزینه تعمیر هارد SSD نسبت به هارد HDD بیشتر خواهد بود.
اگر زمانی به اطلاعات مهمی که در هارد SSD خود ذخیره کردهاید نیاز پیدا کنید ولی نتوانید به اطلاعاتان دسترسی داشته باشید، باید به مراکزی مراجعه کنید که به طور تخصصی کار بازیابی یا تعمیر هارد SSD را انجام میدهند و تجهیزات لازم جهت ریکاوری هارد SSD را دارند.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید
میانگین امتیاز ۴.۸ / ۵. میزان امتیاز ۴
اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز میدهد
No comment yet, add your voice below!