خانه » ♻️بازیابی اطلاعات » بازیابی اطلاعات چیست و چه زمانی به آن نیاز پیدا میکنیم؟

بازیابی اطلاعات چیست و چه زمانی به آن نیاز پیدا میکنیم؟

ریکاوری اطلاعات تخصصی چیست

فهرست و عناوین مقاله

همین ابتدا اجازه بدید به شما بگم که اگر سرتان درد نمی‌کند و حوصله‌ی خواندن چند نکته قابل توجه درمورد ریکاوری اطلاعات را دارید که توصیه می‌کنم کل مطلب را بخوانید اما خلاصه تیتر بالا این است.
بازیابی و ریکاوری اطلاعات به بازگرداندن اطلاعات پاک شده یا تخریب شده با استفاده از سخت‌افزار و نرم‌افزار های مخصوص ریکاوری با بکار گیری تکنیک های روز جهان. سوال بعدی که مطرح می‌شود این است که چه زمانی ما به بازیابی اطلاعات نیاز پیدا می‌کنیم و باید به یک مرکز ریکاوری مراجعه کنیم؟ خب جواب خیلی ساده‌اس بازیابی اطلاعات یک کار تخصصی است و نیاز به دانش، تجربه و ابزارالات خاص خودش را دارد، پس عملا زمانی که اطلاعات مهم و حیاتی دارید باید به مراکز تخصصی بازیابی اطلاعات مراجعه کنید. این لپ کلام.

بازیابی اطلاعات چیست؟ نرم افزاری در مقابل سخت افزاری

بازیابی اطلاعات را می‌توان فرایند به دست آوردن اطلاعاتی که به دلیل حذف اشتباهی یا آسیب رسانه دیجیتالی از دست رفته‌اند تعریف کرد. رویکردهای متفاوتی برای بازیابی اطلاعات از دست رفته استفاده می‌شوند که بسته به سناریوی ایجاد شده انتخاب می‌شوند.

به طور کلی تکنیک‌های ریکاوری اطلاعات به دو نوع تقسیم می‌شوند: نرم افزاری و سخت افزاری (تعمیر و جایگزینی قطعات سخت افزاری آسیب دیده در محیط‌های آزمایشگاهی). در اکثر موارد کاربران بعد از نابودی داده‌های خود به ریکاوری اطلاعات نرم افزاری روی می‌آورند که به دلیل نداشتن اطلاعات تنها منجر به رونویسی (اوورایت) داده‌ها و از دست رفتن دائمی اطلاعات می‌شوند. مراکز ریکاوری اطلاعات از ابزارهای تخصصی استفاده کرده و قادر به تفسیر ساختار منطقی ذخیره سازی هستند و ارائه اطلاعات به کاربر در فرمتی که قابل استفاده باشند. تعمیرات فیزیکی مانند جراحی هارد توسط متخصصان و در کلین روم‌ها انجام می‌شود.

منظور از ریکاوری سخت افزاری هارد چیست؟

هارد شما ممکن است چرخش نامنظمی داشته باشد یا هدها باعث ایجاد صدای کلیک کردن شده باشند یا هارد شما توسط سیستم شناسایی نمی‌شود در این حالت چه اتفاقی می‌افتد؟ شما به هارد دسترسی پیدا نمی‌کنید تا اطلاعات خود را بازیابی کنید. این مشکلات ناشی از آسیب‌های مکانیکی یا فیزیکی و خرابی برد است و شما هر چقدر تلاش کنید تا اطلاعات را بازیابی کنید نمی‌توانید. حتی در مواقعی که پارتیشن فرمت شود یا هنگام نصب ویندوز درایوهای هارد پاک شوند. 

در این حالت برای ریکاوری سخت افزاری هارد از دستگاه PC-3000 که یک ابزار بازیابی اطلاعات منحصر به فرد است استفاده می‌شود که می‌تواند با استفاده از دستورات خاص ،هارد را به مد کرنل ببرد و با هارد ارتباط برقرار کند. وقتی که هارد یا درایو توسط کامپیوتر شناسایی نمی‌شود به طور کلی این بدان معناست که هارد دیسک به علت خرابی الکتریکی، آسیب‌های مکانیکی یا خرابی ماژول‌های فریم‌ویر موجود در کنترلر نمی‌تواند بوت شود.

با استفاده از PC3000 شما می‌توانید تشخیص دهید که دقیقا چه چیزی باعث ایجاد مشکل شده است. ایران هارد توانسته است با استفاده از تجربه‌های مهندسین بازیابی اطلاعات خود بیش از ۹۰ درصد از خرابی‌های مرتبط با مشکلات فریم‌ویر را با استفاده از PC3000 حل کند.

 

یک مرکز بازیابی اطلاعات، فایل‌های از دست رفته در دستگاه‌های ذخیره سازی را اسکن می‌کند و آنها را با موفقیت بازیابی می‌کند. باید بدانید که هیچ خرابی فیزیکی هارد با نرم افزار ریکاوری اطلاعات قابل برگشت نیست و حتی با نصب برنامه ممکن است شما اطلاعات خود را نابود و برای همیشه آنها را از دست بدهید.

معنی بازیابی اطلاعات

خرابی‌های منطقی و فیزیکی هارد

از دست دادن داده‌ها در دستگاه‌های ذخیره سازی همچنان باعث نگرانی کاربران و کسب و کارهای می‌شود. داده‌ها مهم‌ترین دارایی در دنیای دیجیتال امروزی هستند و هر گونه از دست دادن اطلاعات مهم می‌تواند منجر به مشکلات مالی، حقوقی و احساسی شود.

خوشبختانه هر گونه اطلاعات ذخیره شده در یک رسانه ذخیره سازی تقریباً همیشه قابل بازیابی است. فرایند بازیابی اطلاعات، غیر قابل دسترس (به عنوان خرابی منطقی یا فیزیکی دستگاه) به عنوان بازیابی اطلاعات شناخته می‌شود.

اجازه دهید خرابی‌های منطقی و فیزیکی دستگاه را بررسی کنیم و روش‌های مختلف از دست دادن داده‌ها را بررسی کنیم.

خرابی‌های منطقی: از دست رفتن داده‌ها به دلیل حذف و پاک کردن تصادفی داده‌ها، فرمت کردن هارد، حذف پارتیشن، خرابی درایو، خرابی بوت، نصب مجدد سیستم عامل و غیره به عنوان خرابی منطقی در نظر گرفته می‌شود.

خرابی‌های فیزیکی: از دست دادن داده‌ها به دلیل ایجاد بد سکتور فضای ذخیره سازی فیزیکی، مشکل اتصال، خرابی قطعات، خرابی تجهیزات الکترونیکی، شکستن هد خواندن و نوشتن، خرابی پلاتر و غیره به عنوان خرابی‌های فیزیکی در نظر گرفته می‌شوند.

درک از دست دادن داده‌ها هارد

وقتی فایل‌ها را از محل ذخیره شده آن حذف می‌کنید، آنها را به طور برگشت‌ناپذیری از دست نمی‌دهید. می‌توانید فایل‌ها را در سطل بازیافت ویندوز یا مک پیدا کنید. از اینجا به راحتی می‌توانید فایل‌های حذف شده را به محل اصلی خود بازگردانید.

حتی وقتی که فایل‌ها را از سطل بازیافت حذف می‌کنید، فایل‌ها برای همیشه از بین نمی‌روند. این فایل‌ها هنوز در محیط ذخیره سازی شما وجود دارند و می‌توانند توسط متخصصین ریکاوری شوند.

چه چیزی بازیابی اطلاعات را ممکن می‌سازد؟

در طول فرایند حذف یا فرمت هارد، همه سیستم عامل‌ها برای حداکثر سرعت محاسباتی طراحی شده‌اند. این بدان معناست که سیستم عامل به جای پاک کردن دائمی فایل‌ها با بازنویسی کردنشان؛ منابع فایل‌های حذف شده را در سیستم فایل موجود حذف می‌کند (یا یک سیستم فایل جدید را دوباره ایجاد می‌کند)، رونویسی نیاز به منابع محاسباتی و زمان بیشتری دارد، به همین دلیل سیستم عامل آنها را به طور کامل پاک نمی‌کنند.

بنابراین وقتی داده‌های درایو حذف یا فرمت می‌شوند، از درایو ذخیره سازی حذف نمی‌شوند. در عوض، داده‌ها در محیط ذخیره سازی دست نخورده باقی می‌مانند و در وضعیتی غیر قابل دسترس قرار می‌گیرند تا بعدها توسط داده‌ها جدید رونویسی شوند. با استفاده از تکنیک‌های بازیابی اطلاعات مناسب می‌توان این داده‌های مخفی را ریکاوری کرد.

بازیابی اطلاعات کی ممکن است؟

چرا بازیابی اطلاعات؟

بازیابی اطلاعات به شما کمک می‌کند تا اطلاعات شخصی و اداری خود را حفظ کنید. تصور کنید که خاطرات دیجیتالی ارزشمند خود (مانند عکس، فیلم، صداها و غیره) را از دست داده‌اید؟ یک مرکز بازیابی اطلاعات می‌تواند به شما در قبال هزینه اندک شما را از پریشانی احساسی دربیاورد. یا از دست دادن اسناد تجاری مهم، فایل‌های پروژه، نرم افزار و غیره را در نظر بگیرید. از دست دادن دائمی چنین اطلاعاتی می‌تواند برای حرفه شما مخرب باشد. در این مواقع مراکز بازیابی اطلاعات مانند ایران هارد می‌تواند کمک کننده باشد.

محدودیت‌های بازیابی اطلاعات

بازیابی اطلاعات برخی از حافظه های جدید معرفی شده در بازار؛ کار ساده‌ای نیست. به‌ عنوان‌ مثال: بازیابی اطلاعات SSD که دستور TRIM را فعال کرده است امکان‌پذیر نیست. داده‌های حذف شده در چنین درایوهایی برای همیشه پاک می‌شوند. برای SSD هایی که TRIM غیر فعالی دارند؛ بازیابی اطلاعات امکان‌پذیر است. همین امر در مورد SSD های اکسترنال هم صادق است.

بازیابی اطلاعات می‌تواند مشکل یا غیر ممکن باشد اگر:

  1. داده‌ها رونویسی شده باشند.
  2. داده‌ها خراب هستند (در برخی موارد بازیابی اطلاعات خراب وجود دارد اما کار سختی است)
  3. داده‌ها در بد سکتور درایو وجود داشته باشد.

چگونه اطلاعات هارد را بازیابی کنیم؟ چکار می‌شود کرد؟

چگونه اطلاعات هارد را بازیابی کنیم ؟ هر هاردی اعم از هارد HDD  SSD یا SSHD خراب می‌شود و این واقعیتی است که برای هر کسی که از سیستم کامپیوتری استفاده می‌کند اتفاق می‌افتد. حالا در ادامه می‌خواهیم به این موارد بپردازیم که آیا با اتفاقی که برای هاردتان افتاده آیا اطلاعاتی که داخلش بوده قابل ریکاوری هست یا نه. ابتدا عوامل هشدار دهنده خرابی را باهم بررسی می‌کنیم و سپس سراغ قسمت‌های داخلی هارد و عوامل خرابی آن بپردازیم و در انتها چند مرحله که می‌تواند به بازیابی اطلاعات شما کمک کند را توضیح می‌دهیم.

فقط یک نکته را به خاطر داشته باشید حتی اگر فایل‌های شما قابل بازیابی باشد با نصب برنامه‌های ریکاوری اطلاعات شما می‌توانید شانس ریکاوری اطلاعات را از بین ببرید (واقعیت برنامه های ریکاوری هارد را بخوانید). پس بهترین راه برای بازیابی اطلاعات از هارد آسیب دیده این است که آن را به یک مرکز بازیابی اطلاعات مطمئن و حرفه‌ای بسپارید. (لزوما نباید ایران هارد باشه)

ابتدا باید دلایل خرابی هارد دیسک را بدانیم

هارددیسک یک وسیله مکانیکی است که از چندین قسمت متحرک ساخته شده است. پلاترهای مغناطیسی اطلاعات شما را ذخیره می‌کنند. بازویی که هد خواندن و نوشتن روی آن نصب شده است در بین پلاترها حرکت می‌کنند و وظیفه بازیابی اطلاعات شما را به عهده دارند. بازو توسط یک محرک حرکت می‌کند و هد خواندن و نوشتن با فاصله‌ای بسیار کم روی پلاترها حرکت می‌کند. فاصله این هد با پلاتر کم است اما می‌تواند توسط گرد و غبار این فضا از بین برود.

چگونه اطلاعات هارد را بازیابی کنیم

اگر هر کدام از قسمت‌های مکانیکی هارد خراب شود، هارد عملکرد کلی خود را از دست می‌دهد. قطعات با دقتی باور نکردنی کار می‌کنند و بسیار آسیب پذیر هستند. مدارهای برد، موتورهای اسپیندل، بلبرینگ و دیپر قطعات مستعد خرابی هستند. البته باید تاکید کنیم که بدترین نوع خرابی، کِرَش کردن هِد هارد است. هِد شکسته می‌تواند روی پلاترها گیر کند و خاصیت مغناطیسی آن را از بین ببرد. اطلاعات در این حالت برای همیشه از بین می‌روند.

خرابی سایر قطعات مکانیکی می‌تواند دردسر ساز باشد چون که گاهی پیدا کردن و تعویض قطعات به سختی انجام می‌شود و هزینه بر هم می‌باشد. البته همه این‌ها تا زمانی که پلاترها  آسیب ندیده باشند خوب است چون هنوز امیدی باقی می‌ماند و اگر بتوانید هارد را تعمیر کنید و دوباره به کار بگیرید می‌توانید به اطلاعاتتان را بازیابی کنید.

علاوه‌بر خرابی‌های مکانیکی ممکن است هارد خرابی های غیرمکانیکی یا همان لاجیکالی را تجربه کند. مسلما هارد هم همانند دیگر قطعات سیستم از یک سری دستور عمل‌ها و به اصطلاح برنامه جهت خواندن و پیدا کردن اطلاعات مورد نظرتان، پیروی می‌کند. حالا حساب کنید چه اتفاقی می‌افتد وقتی اینا آسیب ببنید. معمولا در این حالت باید از اول ساختار فایل‌ها و در مواقعی هگزها تنظیم و نوشته شود و دوباره راه‌اندازی شود.

یکی از علل دیگری که می‌تواند منجر به خوانده نشدن اطلاعات شما شود خراب شدن کانکتور هاردی است که به سیستم وصل می کنید. هارددیسک‌ها از طریق رابط‌های مختلفی به مادربرد متصل می‌شوند و رایج‌ترین آن‌ها IDE، SATA و PATA می‌باشد. اگر این اتصال یا مدار روی مادربرد که دیسک را کنترل می‌کند و به آن کنترلر دیسک گفته می‌شود خراب شود می تواند علائم خرابی هارد را تقلید کند.

چگونه اطلاعات هارد را بازیابی کنیم

سپس هم باید علائم خرابی هارد را بدانیم

اغلب اوقات هارددیسک بدون هیچگونه اخطار قبلی خراب می‌شود. یک دقیقه سیستم خوب کار می‌کند و بعد به طور ناگهانی صفحه آبی مرگ معروف به شما نمایش داده می‌شود و تمام اطلاعات شما از بین می‌رود. همیشه از فایل‌های مهم خود بکاپ تهیه کنید. اگر یک بکاپ مطمئن داشته باشید بسیاری از دردسرهای بازیابی اطلاعات را از بین خواهید برد. با این وجود برخی از قطعات مکانیکی می‌توانند به تدریج خراب شوند، خرابی هارد قریب الوقوع است. علائم خرابی هارد در خلاصه بخواهم بگویم یا صدا دارن یا بصورت مشکلات عملکردی در هارد پدیدار می‌شوند.

اگر زمان زیادی را در کنار سیستم خود صرف می‌کنید احتمالا با صدای معمول یک هارد آشنا هستید (عملا صدای خاصی ندارد). اگر صدای هاردی که می‌شنوید غیرمعمول است احتمالا این نشانه‌ای از خرابی هارد است. صدای غژ غژ کردن ممکن است به این معنا باشد که یاتاقان‌ها یا موتور اسپیندل خراب شده‌اند. صدای کلیک کردن می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که بازوی خواندن یا نوشتن شکسته شده است. گاهی اوقات این صداها می‌تواند خفیف یا شدید باشد. برای این که از صدای هارد مطمئن شوید می‌توانید با احتیاط کیس کامپیوتر خود را باز کنید و گوش خود را نزدیک هارد ببرید.

مشکلات عملکردی می‌تواند شامل افزایش تعداد هنگ کردن سیستم و ریستارت سیستم شود. البته این علائم می‌تواند ناشی از مشکلات دیگری مانند ویروسی شدن سیستم باشد. سناریو دیگری که می‌توانید تجربه کنید این است که کپی کردن فایل‌ها می‌تواند مدت زمان زیادی طول بکشد. اگر به هر یک از این علائم دچار شده‌اید در صورت امکان از اطلاعات خود بکاپ بگیرید.

حالا بپردازیم به عیب‌یابی در هارد دیسک

وقتی هارد دیسک شما خراب می‌شود مراحلی وجود دارد که می‌توانید به کار بگیرید تا متوجه شوید که مشکل از کجا است. اگر از یک سیستم ویندوزی استفاده می‌کنید اولین کاری که باید انجام دهید ریستارت ویندوز و رفتن به بایوس سیستم است. معمولا با فشار دادن کلید Delete می‌توانید وارد بایوس شوید. بایوس دارای یک ابزار عیب یابی هارد خودکار است. این ابزار را اجرا کنید و ببینید هارد نمایش داده می‌شود یا نه، اگر هارد نمایش داده نشد ممکن است در اتصالات بین هارد و مادربرد مشکلی ایجاد شده باشد. تمام این اتصالات را بررسی کنید.

اگر باز هم هارد نمایش داده نشد می‌توانید تست‌های تشخیصی بیشتری را انجام دهید. از یک کامپیوتر دیگر استفاده کنید و ببینید هارد شما در سیستم دیگر نمایش داده می‌شود یا نه. می‌توانید شماره مدل و تولید کننده هارد دیسک را پیدا کنید و به سایت اختصاصی سازنده وارد شوید و نرم افزار تشخیصی اختصاصی شرکت را دانلود کنید. برنامه را در فلش مموری ذخیره کنید و سیستم را از آن بوت کنید. این نرم افزار معمولا به شما نشان می‌دهد که مشکل از کجاست.

همچنین می‌توانید یک آنتی‌ویروس پورتابل را در فلش قابل بوت اجرا کنید و هرگونه ویروس که می‌تواند مشکلات خرابی هارد را باعث شود را از بین ببرید.

در هنگام بوت شدن سیستم به هارد گوش دهید، آیا صدایی از آن شنیده نمی‌شود؟ این بدان معناست که پلاترها نمی‌چرخند و یک مشکل جدی مکانیکی وجود دارد. اگر صداهایی مانند غژغژ کردن و کلیک کردن را می‌شنوید باز هم خرابی مکانیکی اتفاق افتاده است. در این حالت ممکن است شما نیاز به تعویض هد خواندن نوشتن یا موتور اسپیندل و یا سایر قطعات مکانیکی داشته باشید. البته همان طور که بالا هم گفتم به شرطی که پلاتر آسیب ندیده باشد.

بازیابی اطلاعات از هارد دیسک خراب، چکار‌هایی می‌شود کرد؟

اگر تشخیص دادید که هارد شما یک مشکل مکانیکی دارد ناامید نشوید احتمال این که این مشکل حل شدنی باشد و بتوان اطلاعات هارد را ریکاوری کرد وجود دارد، البته به کمک یک متخصص ریکاوری یا مرکز تعمیر و بازیابی اطلاعات (نه یک خدمات کامپیوتری ساده …). این مراکز هارددیسک را در محیطی به نام کلین‌روم یا اتاق تمیز که هیچگونه گرد و غباری در آن یافت نمی‌شود باز می‌کنند. به یاد داشته باشید که نشستن هر گونه گرد و غباری روی پلاترها می‌تواند هارد را خراب کند.

جراحی هارد دیسک

شما نمی‌توانید خودتان تعمیرات مکانیکی را انجام دهید زیرا باید قطعات جایگزین دقیق را بر‌اساس مدل و نسخه دقیق هارد پیدا کنید. همین موضوع می‌تواند خود به خود یک مشکل بزرگ ایجاد کند (حتی برای متخصصان حرفه ای بازیابی اطلاعات). ممکن است شما بتوانید خودتان یک مدار خراب را تعویض کنید اما موتور اسپیندل و محرک‌های خواندن و نوشتن بسیار به سختی تعویض می‌شوند. به یاد داشته باشید باز کردن محفظه هارد می‌تواند گارانتی هارد شما را باطل کند. اگر تصمیم دارید خودتان این مسیر را طی کنید به یاد داشته باشید لکه‌های ناشی از اثر انگشت برای خراب شدن هارد کافیست.

مشکلات ناشی از ساختار فایل یا ایندکس دیسک خراب می‌تواند با نرم‌افزار‌های مخصوص حل شوند. برخی از نرم‌افزارها مانند fdisk در اکثر سیستم عامل‌ها وجود دارد که برای این منظور استفاده می‌شود اما شما باید خیلی مراقب باشید. تغییر پارتیشن هارد یا فرمت بندی می‌‌تواند مشکلات هارد را برطرف کند اما تمام اطلاعات خود را از دست خواهید داد.

آیا باید اطلاعات را خودتان بازیابی کنید؟

اگر شما به عواقب ناگهانی خرابی هارد دیسک یا فرمت و از بین رفتن اطلاعات آن مبتلا شده‌اید، ممکن است به این فکر بیفتید تا تلاش کنید که اطلاعات و داده‌های خود را ریکاوری کنید. باور کنید که ما درک می‌کنیم که این اتفاق برای شما چقدر ناگوار است اما توصیه می‌کنیم کار را خراب‌تر از این نکنید.

در ایران هارد ما بطور معمول برای این نوع تلاش‌ها مشورت می‌دهیم. به این دلیلِ ساده که در بسیاری از موارد ما دیده‌ایم که تلاش‌های ریکاوری بصورت اشتباه باعث شده وضعیت مشتریانمان بسیار بدتر شود. اگر شما دقیقا ندانید که چه کاری باید انجام دهید، می‌توانید به راحتی هارد را خرابتر یا اطلاعات را اوررایت کنید و تا حد زیادی شانس خود را در بازیابی موفق فایل کاهش دهید.

با این وجود ما در جریان اینکه برخی مردم هزینه بازیابی اطلاعات ندارند، اما قبل از این که تلاش کنید اطلاعات خود را بازیابی کنید و برای رسیدن به پاسخ سوال “آیا باید اطلاعات را خودتان بازیابی کنید؟” باید ۳ نکته را در نظر بگیرید

  • این اطلاعات از دست رفته چقدر مهم هستند؟
  • آیا این یک مشکل سخت‌افزاری است یا نرم‌افزاری؟
  • آیا من تجربه کافی در زمینه ذخیره‌سازی کامپیوتر دارم تا به طور ایمن برای بازیابی تلاش کنم؟

انواع سرویس‌های بازیابی اطلاعات

وقتی هارد خراب می‌شود؛ می‌تواند منجر به از دست رفتن اطلاعات شود. این اطلاعات می‌تواند فایل‌های کوچک شخصی یا اطلاعات مهم شرکت بزرگ شما باشد. بسته به نوع خرابی انواع مختلفی از سرویس‌های بازیابی اطلاعات وجود دارد که می‌توانند به ریکاوری اطلاعات کمک کنند. در ادامه برخی از انواع سرویس‌های بازیابی اطلاعات را لیست خواهیم کرد:

ریکاوری اطلاعت انواع برند های هارد

درصد زیادی از کاربران با عدم شناسایی هارد یا خرابی آن مواجه می‌شوند. ازآنجاکه تکنولوژی روزبه‌روز در حال پیشرفت است، هارددیسک‌های با ظرفیت بالاتر تولید شده که داده‌های بیشتری را در خود جای می‌دهند که این بدان معناست که بازیابی اطلاعات از اهمیت بیشتری نسبت به قبل برخوردار بوده و کاربران نگران از دست رفتن تمام داده‌های گران‌بهای خود هستند.

  • ریکاوری اطلاعات هارد های اکسترنال و اینترنال مکستور – Maxtor
  • باریابی اطلاعات هار های اکسترنال و اینترنال سیگیت – Segate 
  • ریکاوری اطلاعات هارد های اکسترنال و اینترنال وسترن دیجیتال(WD)
  • ریکاوری اطلاعات هارد های ایدیتا – Adata

ظرفیت هارددیسک به ۲۰۰ گیگابایت به بالا می‌رسد. این بدان معناست که احتمال از دست رفتن داده‌ها به شدت افزایش یافته است. تقریباً همه کارهایی که انجام می‌شود روی هارد قرار می‌گیرد و کاربران از بکاپ گرفتن آنها غافل می‌شوند.

بازیابی اطلاعات هارد با جراحی

بازیابی اطلاعات RAID

سیستم های RAID بسیار پیچیده هستند و به دلیل تخصص زیاد مورد نیاز برای توسعه، مدیریت و نگهداری؛ احتمال آسی و مشکلات پیکربندی بسیار بیشتر است. هنگامی که بک سیستم RAID به درستی بکاپ گرفته نشده باشد می تواند منجر به شکست کامل کسب و کار یا ضرر و زیان های شدید مالی شود. سیستم های RAID مهمترین بخش یک شرکت هستند چون همه چیز در حال دیجیتالی شدن است. اگر سیستم رید شما خراب شد؛ آن را لمس نکنید و یا سعی نکنید خودتان آن را تعمیر کنید. با یکی از متخصصان ما تماس بگیرید در غیر این صورت همه چیز برای همیشه از دست می رود.

ریکاوری اطلاعات TAP

TAP یا نوار در درجه اول برای بکاپ گیری استفاده می‌شود و به عنوان یک رسانه ذخیره سازی متوالی استفاده می‌شود. نوار امکان بکاپ گیری با ظرفیت بالا را فراهم می‌کند و برای کسب و کارها مناسب است. فقط به خاطر داشته باشید که مانند سیستم RAID نوارها هم بسیار پیچیده هستند و خودتان نباید بازیابی را انجام دهید چون امکان دارد اوضاع را بدتر کنید. متخصصان ایران هارد با استفاده از فناوری‌ها و ابزارهای منحصر به فرد کار بازیابی اطلاعات را انجام می‌دهند.

بازیابی اطلاعات از رسانه‌های اپتیکال یا نوری

رسانه‌های نوری (مانند CD/ DVD) توسط لیزر خوانده و نوشته می‌شوند. مشکلات زیادی وجود دارد که می‌تواند باعث خرابی رسانه نوری شود. CD یا DVD ممکن از خط بخورند؛ پخش کننده می‌تواند رسانه را خراب کند و غیره.

بازیابی اطلاعات فلش مموری و کارت حافظه

بازیابی اطلاعات از رسانه‌های قابل جابه‌جایی شامل فلش مموری؛ کارت حافظه و سایر رسانه‌های ذخیره سازی مرتبط می‌شود. این دستگاه‌ها با وجود این که اطلاعات کمتری را در خود نگه می‌دارند اما از اهمیت بالایی برخوردار هستند. ممکن است پروژه‌هایی که چندین سال روی آن کار کرده‌اید به دلیل آسیب‌های فیزیکی و یا خطای انسانی از بین رفته باشند. یا با مشکلاتی مانند رونویسی داده، تغییر فرمت و ویروسی شدن مواجه شده باشید. هر وضعیتی منحصر به فرد است و باید توسط یک کارشناس با تجربه مورد بررسی قرار گیرد.

چگونه می‌توان از دست رفتن اطلاعات جلوگیری کرد؟

پیشگیری همیشه بهتر از درمان است و پشتیبان گیری از اطلاعات؛ شما را از دست دادن دائمی اطلاعات نجات می‌دهد. ایجاد یک نسخه پشتیبان از اطلاعات در یک دستگاه اکسترنال و به‌روزرسانی منظم آن یک کار عالی است. گزینه دیگر ایجاد بکاپ در محیط ابر است که می‌توانید از Windows OneDrive ، iCloud یا سرویس های دیگر مانند Dropbox ، Zoho و غیره استفاده کنید. بزرگ‌ترین مزیت بکاپ گیری ابری دسترسی به اطلاعات در هر زمان و هر مکان می‌باشد. به علاوه امنیت داده‌های شما به عهده فروشنده ابر است. خدمات بکاپ گیری معمولاً پولی هستند؛ بنابراین قبل از انتخاب پلن، قیمت‌ها و ویژگی‌ها را مقایسه کنید.

از دست دادن داده‌ها می‌تواند به خاطر حملات ویروسی هم رخ دهد. داشتن یک برنامه آنتی ویروس خوب می‌تواند سیستم شما را در برابر ویروس‌ها محافظت کنید و به شما در حفظ اطلاعات ارزشمندتان کمک کند. برای جلوگیری از دست دادن داده‌ها به دلیل مشکلات برق می‌توانید یک UPS را در نظر داشته باشید.

جمع بندی

هر لحظه ممکن است اطلاعات ارزشمندی که در دستگاه ذخیره سازی خود دارید را از دست بدهید. سناریوهای مختلفی مانند حذف تصادفی؛ حملات ویروسی؛ خرابی نرم افزار، آسیب فیزیکی و غیره وجود دارد که می‌تواند منجر به از دست دادن داده‌ها شود. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی از داده‌های خود به طور منظم بکاپ بگیرید. در صورت از دست رفتن اطلاعاتتان توصیه می‌شود که از نصب نرم افزار ریکاوری اطلاعات خودداری کنید و از متخصصین واجد شرایط کمک بخواهید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

روی ستاره کلیک کنید

میانگین امتیاز ۴.۵ / ۵. میزان امتیاز ۳۶

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد

6 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر
    من یک هارد my passport سال ۲۰۱۵ داشتم که از طریق خود برنامه وسترن رمز داشت ولی رمزش رو فراموش کردم و متأسفانه به دلیل عدم آگاهی، توسط خود نرم افزار وسترن اون رو فرمت کردم. آیا اطلاعات قابل بازیابی هستن؟
    با تشکر

      1. سلام
        ممنون از پاسختون
        آیا اطلاعات رمزنگاری شده هم قابل بازیابی نیستن؟ برای مثال اگر رمز را به یاد بیارم، امکان بازیابی فایل‌ها وجود داشته باشد.
        با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − دو =

ایران هارد

مرکز بازیابی اطلاعات هار و سرور

سوالی دارید؟

زنگ بزن یا شماره‌ات رو بزار تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند :)

اطلاعات تماس

© ایران هارد ۲۰۲۲ | استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلا مانع است | طراحی و سئو با ☕ توسط: Edux