اکثر ما از هاردهای اکسترنال برای ذخیره سازی اطلاعات خود استفاده میکنیم، در حین جابهجا کردن هاردهای اکسترنال امکان دارد که به صورتی اتفاقی هارد از دست ما به زمین بیافتد و باعث ضربه خوردن هارد شود. شاید در همان لحظه شما متوجه ضربه خوردن هارد نشوید اما زمانی که هارد اکسترنال خود را به سیستم وصل میکنید متوجه خواهید شد که هارد شناسایی نمیشود. ضربه خوردن هارد فقط به هاردهای اکسترنال محدود نمیشود شما با محکم بستن درب لپ تاپ خود میتوانید باعث ضربه زدن به هارد اینترنال خود شوید و با روشن کردن لپ تاپ متوجه میشوید که سیستم شما بوت نمیشود.
بازیابی اطلاعات هارد اینترنال و اکسترنال ضربه دیده
ریکاوری هارد اینترنال و اکسترنال ضربه خورده یا تعمیر آن و هاردهایی که دچار شوکهای الکتریکی شدهاند به پیچیدهترین سرویسهای خدماتی نیاز دارند زیرا علاوهبر تعمیر سخت افزاری هارد که از طریق دستگاههایی مانند PC3000 انجام میشود به تعمیرات نرمافزاری نیز نیاز دارند. برای ریکاوری هارد اکسترنال ضربه خورده و تعمیرات آن باید میزان ایجاد صدمه مشخص شود.
اگر هارد شما صدای کلیک کردن نمیدهد یا صداهای دیگری از آن خارج نمیشود و هیچگونه چرخشی ندارد این نشان دهنده این است که PCB هارد خراب شده است. در چنین مواقعی شما باید یک PCB مشابه را برای جراحی هارد پیدا کنید. با این حال شما باید بدانید که این روش برای هاردهای مدرنی که دارای میکروکدهای منحصر به فردی هستند کار نخواهد کرد.
برای چنین هاردهایی شما باید دیودهای TVS را در هارد قرار دهید و آن را با مولتی متر آزمایش کنید که در این حالت این کار اصلا توصیه نمی شود زیرا برای جراحی هارد و تعویض PCB به کلینروم یا اتاقهای تمیز و ابزارها و تجهیزات گران قیمت و البته تجربه کافی نیاز دارد. همانطور که قبلا هم صحبت کردیم این کار مراکز بازیابی اطلاعات حرفهای میباشد.
ایجاد صدای بیب بیب یکی از نشانههای واضح خرابی مکانیکی است. هدهای خواندن/نوشتن به جای اینکه روی نواحی که اطلاعات وجود دارد قراربگیرد به صورت اشتباه به نواحی دیگری برخورد خواهند داشت یا موتور چرخشی برای چرخاندن پلاترها دچار تشنج شده است که هر دوی این موارد نیاز به باز کردن هارد دارد.
خراب شدن هد خواندن/نوشتن یا قرارگیری هد در موقعیت مکانی اشتباه میتواند به سطح پلاتر آسیب برساند و تعداد زیادی از بدسکتورها را ایجاد کند که معمولا در این حالت علاوهبر تعویض هد باید بدسکتورها نیز شناسایی و رفع شوند. به طور کلی این مشکلات در هاردهای مغناطیسی بیشتر از هاردهای SSD رایج است زیرا هاردهای HDD دارای بخشهای مکانیکی هستند در حالی که هاردهای SSD هیچ بخش مکانیکی متحرکی ندارد.
یک هارد اینترنال – اکسترنال ضربه خورده میتواند دچار مشکلات زیر شود:
اگر هارد شما از ارتفاع کم یا زیادی بیافتد یا با کوبش شدیدی مواجه باشد میتواند دچار یک یا چند مورد از مشکلات زیر شود:
- خراب شدن VCM و موتور هارد
- گیر کردن هد و ایجاد خراشیدگی سطح پلاتر
- تماس سطح پلاتر با محافظ هارد
- مشکل در چرخش پلاترها
- خراب شدن و شکستن قطعات الکتریکی داخل هارد
- شکسته شدن یک یا چند تا از هدهای هارد
- کج شدن پلاتر
- پر سر و صدا شدن هارد (شنیدن صدای کلیک کردن، غژغژ کردن، بیب بیب کردن)
به طور کلی به دلیل هزینهها و زمانی که برای تعمیر و ریکاوری هارد اکسترنال ضربه خورده صرف میشود ما، بازیابی اطلاعات هارد ضربه دیده را پیشنهاد نمیدهیم. اما اگر شما اطلاعات بسیار مهمی روی هارد اکسترنال خود دارید میتوانید با مرکز بازیابی اطلاعات ایران هارد تماس بگیرید. مهندسان باتجربه ایران هارد با دریافت هارد ضربه دیده شما سعی در تعمیر آن خواهند داشت و بعد برای بازیابی اطلاعات بسیار مهم شما اقدام خواهند کرد.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید
میانگین امتیاز ۵ / ۵. میزان امتیاز ۱۲
اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز میدهد