خانه » ✅مطالب آموزشی » ✍ روش‌های نگهداری از هارد اکسترنال جهت افزایش طول عمر آن

✍ روش‌های نگهداری از هارد اکسترنال جهت افزایش طول عمر آن

نحوه نگهداری از هارد اکسترنال

فهرست و عناوین مقاله

همه هاردهای اینترنال و اکسترنال دیر یا زود می‌میرند اما این بدان معنا نیست که همه آن‌ها به یک میزان در معرض نابودی قرار می‌گیرد. متوسط طول عمر یک هارد ۶ سال است بطوری که ۵۰ درصد هاردها تا ۶ سال زنده می‌مانند. گاهی اوقات خرابی زودرس تقصیر تولید کننده است اما در اکثر مواقع دیگر هاردها زودتر از حد معمول خراب می‌شوند آن هم به دلیل مراقبت‌های نادرست کاربران. به نظر شما آیا جهت افزایش طول عمر هارد اکسترنال چطور باید از آن‌ها مراقبت کرد؟ در ادامه برخی از روش‌های نگهداری از هارد اکسترنال جهت افزایش طول عمر آن را به صورت خلاصه توضیح می‌دهیم.

جلوگیری از خرابی فیزیکی هارد اکسترنال

سریع‌ترین روش برای افزایش طول عمر هارد اکسترنال، این است که از آسیب‌های فیزیکی جلوگیری کنیم. هارد دیسک‌های اکسترنال بخاطر قطعات متحرکی که دارند دچار خرابی می‌شوند. یک مشکل کوچک در چرخش هارد می‌تواند به اندازه کافی مشکل ایجاد کند و هارد توسط سیستم شناسایی نشود.

مراقبت از هارد اکسترنال

برای مقابله با این مشکل چه می‌توان کرد؟

برای به حداکثر رساندن امنیت هارد، بهتر است هارد اکسترنال خود را بیش از حد به سیستم متصل و جدا نکنید و یک زمان مشخصی برای جابجایی اطلاعات داشته باشید. اگر می‌خواهید هارد اِکسترنال را به یک سیستم دیگر وصل کنید باید به آرامی این کار را انجام دهید و به طریق مناسبی هارد را جدا کنید. جدا کردن هارد در حین کار کردن می‌تواند خرابی فیزیکی را به بار بیاورد. در صورتی که هارد شما در حال کار است و آن را حرکت دهید کوچکترین لرزش یا حرکت می‌تواند منجر به خراب شدن هِد شود. علاوه‌بر این شما باید هارد اکسترنال خود را در جایی قرار دهید که خطر سقوط و افتادن هارد به حداقل برسد.

افزایش طول عمر هارد اِکسترنال با از بین بردن گرمای بیش از حد

هارد اِکسترنال مانند بسیاری از قطعات جانبی کامپیوتر دارای محدوده خاص عملیاتی هستند که شامل دما نیز می‌شود. این دامنه بسته به مدل و تولید کننده متفاوت است. اما تا زمانی که شما در این محدوده دمایی کار می کنید مشکلی برای هاردتان پیش نخواهد آمد. اگر شما به تهویه هوا توجه نداشته باشید دمای هارد می‌تواند بیشنتر شود و ممکن است به قطعات هارد شما آسیب بزند.

برای مقابله با این مشکل چه می‌توان کرد؟

در صورتی که از هارد اکسترنال استفاده می‌کنید باید توجه داشته باشید که گذاشتن اشیاء روی هارد می‌تواند موجب داغ شدن هارد شود و یا این که اگر در محیطی کار می‌کنید که تهویه هوای مناسبی ندارد و مستعد جمع شدن گرد و غبار است باز هم هارد بیش از حد داغ می‌شود. شما باید آلودگی و گرد و غبار را به حداقل برسانید و تهویه هوا را حداکثر کنید.

دیفرگ کردن اطلاعات برای افزایش طول عمر هارد اکسترنال

همانطور که می‌دانید اطلاعات ما به صورت یکپارچه روی هارد اکسترنال یا اینترنال ذخیره نمی‌شود و تکه تکه شدن (منظور پراکندگی اطلاعات) فایل به خودی خود مستقیما به هارد آسیب نمی‌زند. با این حال این کار باعث می‌شود که هارد شما تلاش بیشتری برای پیدا کردن تمام بخش‌های اطلاعات یک فایل خاص کند که موجب ساییدگی بیشتر هارد می‌شود.

دیفرگ کردن هارد اکسترنال

برای مقابله با این مشکل چه می‌توان کرد؟

تکه تکه شدن هارد‌هایی که دارای فرمت NTFS هستند کمتر از هارد‌های FAT32 می‌باشد. پیشنهاد ما به شما این است که در صورت امکان از این فرمت استفاده کنید و از نرم‌افزار داخلی ویندوز یا سایر برنامه‌های جانبی برای دیفرگ کردن اطلاعات ذخیره شده در هارد استفاده کنید.

جلوگیری از روشن و خاموش کردن مداوم هارد اکسترنال

ریستارت کردن مداوم یا خاموش و روشن کردن بیش از حد هارد اکسترنالی که از آن استفاده می‌کنید می‌تواند موجب سایدگی (استحلاک) هارد شود. به عنوان یک قاعده کلی اگر چند ساعت قصد دارید از سیستم استفاده نکنید آن را در حالت استندبای یا هایبرنت قرار دهید این امر موجب صرفه‌جویی در انرژی و جلوگیری از خراب شدن هارد اکسترنال شما می‌شود.

خاموش و روشن کردن هارد اکسترنال

جلوگیری از شوک الکتریکی برای نگهداری هارد اکسترنال

جریان برق همیشه ثابت نیست. مواقعی وجود دارد که ولتاژ برق بیش از حد زیاد یا کم می‌شود و حتی برای چند نانوثانیه می‌تواند آسیب‌های جدی به دستگاه‌های الکترونیکی وارد کند که شامل قطعات داخلی هارد اِکسترنال هم می‌شود. در برخی مواقع این شوک به حدی زیاد است که می‌تواند موجب سوخته شدن هارد اکسترنال شود. اگر می‌خواهید با این مشکل مقابله کنید بهتر است برای خرید محافظ الکتریکی، هزینه‌ای را در نظر داشته باشید.

برد سوخته هارد اکسترنال

نتیجه گیری

این امکان وجود دارد که حتی پس از مراقبت‌های زیاد هارد اکسترنال شما خراب شود. اگر اطلاعات بسیار مهمی را روی هارد خود ذخیره کرده باشید مطمنا به بازیابی اطلاعات خود نیاز پیدا می‌کنید؛ در این مرحله است که تیم بازیابی اطلاعات هارد متخصص وارد عمل می‌شود. ایران هارد به پشتوانه جمعی از مهندسان آموزش دیده خود آماده بازیابی هرگونه اطلاعات از هارد اینرتال یا هارد اکسترنال خراب و آسیب دیده می‌باشد. فقط کافی است با ایران هارد تماس بگیرد تا مورد شما به صورت رایگان ارزیابی شود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

روی ستاره کلیک کنید

میانگین امتیاز ۴.۲ / ۵. میزان امتیاز ۲۳

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد

23 پاسخ

  1. سلام
    یه هارد دو ترا segaite دارم بعد از کپی ۱۰۰ تا ۲۰۰ گیت اطلاعات دیگه اجازه کپی نمیده و خطای x8007045d را میده و چند بارم فرمتش کردم مجدد گاهی رو ۲۵۰ گیگ انتقال اطلاعات این اروره میاد بالا و نه پاک میشه و نه میشه چیزی اضافه کرد. یکبارم فرمت فرمتم به فرمت کارخونه بردم که ویندوز قادر نشد به این فرمت میشه عنایت کنید و بنده را راهنمایی فرمایید.

    1. سلام
      احتمالا هاردتون بدسکتوری هست و باید بدسکتور گیری کنید.البته اگر بدسکتور زیاد باشه این فرمت کردنها ممکنه خرابترش کنه و دیگه هارد بالا نیاد.

  2. سلام و خسته نباشید هارد ۵۰۰گیگ سیگیت دارم چند روزی هست که وقتی برای استفاده به کامیوتر وصل می کنم ارور می دهد:
    Not Accessible -The File Or Directory is Corrupted and Unreadable
    اماهمین هارد را که به تلویزیون و یا سینمای خانگی وصل می کنیم هیچ مشکلی ندارد و می توانیم ازش استفاده بکنیم و به اطلاعات آن دسترسی داریم. لطفا چنانچه مقدور هست راهنمایی بفرمائید . باتشکر

    1. احتمالا هاردتون مشکل بدسکتور دارد و ویندوز چون هوشمند هست میتونه تشخصی بده ایراد را اما تلویزیون همچین قابلیت تشخیصی نداره.

    1. دلایل مختلفی داره ممکنه ضربه خورده باشه، بدسکتور شده باشه، بر اثار استفاده کم خاصیت مغناطیسیش ازبین رفته باشه و… باید بررسی بشه دوست من.

    1. حامد عزیز سلام
      به هیچ عنوان توصیه نمی‌کنم. بخاطر اینکه شما نمی‌دونید که چه بلا هایی سر هارد آوردن. اصن ممکنه خراب بوده تعمیرشکردن در حد اینکه کار کنه بعد دوروز دیگه خراب میشه و دستتون
      به جایی بند نیست.

  3. باسلام
    من ۶ عدد هارداکسترنال پاسپورتی دارم که با یک هاب بسیارعالی ۳ سال است که هیچ مشکلی نداشتم. شب گذشته هم مشکلی نبود. ولی صبح سیستم راروشن کردم بالا نیامد. باهزارمکافات متوجه شدم که یکی از هادرها که مربوط به سریالهایم میباشد ایراد پیداکرده است ( دیشب داشتم بمدت ۸ ساعت سریال میدیدم)چون وقتی آنرا از هاب درآوردم سیستم بالا اومد. پورت راعوض کردم ولی نشد. به دستگاه دی وی دی پلییر زدم نخواند. به لب تاب زدم بازهم نشد. مجددا به سیستم بطور مجزا به usb 3 وصل کردم دوباره نشد. ولی وقتی به disk manager رجوع کردم اون رو بعنوان disk 11 شناخته وبافلش قرمزرنگ زیر آن نوشته not initialized . لطفا راهنمایی کنید چه باید کنم.

    1. قاسم عزیز سلام
      به احتمال خیلی قوی هاردتون بخاطر نوسان برق اینطوری شده، بخاطر اینکه هاب چه عالی یا غیر عالی نوسان برق داره. هاردتون باید بررسی بشه تا ببینیم چه میزانی صدمه دیده.

  4. سلام. من چند هارد دارم که روشون یکسری اطلاعات دارم برای ارشیو . . هارد هم همیشه به سیستم وصل هست.هر از چند گاهی هم ازشون استفاده می کنم و نه زیاد. الان بهترین راه برای نگهداری و طول عمر بیشتر هارد چیه.؟ چون اطلاعاتش برام مهمه. همین طور به سیستم وصل باشه یا از سیستم جداش کنم؟

    1. علی عزیز سلام
      حتما جداش کنید، وقتی هارد وصله ممکنه بهش نوسان برق وارد بشه، زیاد جابجاش نکنید، با ملایمت باهاش رفتار کنید و از همه مهم‌تر بکآپ تهیه کنید از اطلاعاتتون حادثه هیچوقت خبر نمی‌کنه.

  5. سلام چند وقته هرچی هارد اکسترنال به سیستمم وصل میکنم پایدار نمیمونه و قطع و وصل میکنه هاردها همه سالم هستن پاور رو عوض کردم بازم افاقه نکرد
    احتمال داره مشکل از مادربرد باشه

    1. سلام محمد عزیز
      هارد هارو در سیستم های دیگر تست کردید؟ اگر سالم بودن حتما مشکل از سیستمتونه حالا باید بررسی بشه ممکنه مادر بورد باشه ممکنه مشکل از جای دیگر باشه.

  6. سلام
    من به تازگی یه هارد Adata hd770g خریدم و وقتی به لبتاپ وصل میکنم تصویر لبتاپ سیاه و سسفید میشه و یه سری خطوط ایجاد میشه رو تصویر ولی وقتی به سیستم دیگه ای وصل کردم اوکی بودن
    ممکنه مشکل از پورت لبتاپ باشه؟

      1. سلام خسته نباشید
        هارد میگن نباید به tv وصل کرد آیا صحت داره؟؟؟
        وبه گوشی چطور اشکالی داره؟؟؟
        ممنون

  7. سلام و خسته نباشید ، بنده یک هارد چهار ترا a85 گرفتم به تازگی ، از طریق کنسول ps4 پارتیشن ها رو پاک و یک پارتیشن ساختم و با خود کنسول به فورمت exFat فورمتش کردم و از داخل کنسول تعدادی بازی رو کپی کردم روی هارد ، و از طریق لپتاپ هم یکسری اطلاعات دیگه روش ریختم و دوبار از طریق گوشی (اتصال با تبدیل مستقیم) تعدادی فایل دانلود شده رو کات و کپی کردم و تعدادی پوشه ساختم و ارشیو کردم ، ولی بعدش به سیستم وصل کردم دیدم اطلاعات هارد به مراحلی که توضیح دادم ، فقط اطلاعات کنسول و لپتاپ رو تشخیص داد و تمامی مراحلی که با گوشی انجام داده بودم رو اصلا نشناخت ، و مجبور به فورمت دوباره شدم . دلیلش رو شما اطلاعی دارید برای چی میتونه باشه ؟

    البته یک هارد دو ترا a60 هم دارم یکی دوبار اینطور شد ، ولی از سیستم قطع کردم و به گوشی دوباره اتصال دادم اوکی شد وقتی دوباره به سیستم وصل کردم ؟! البته اینم بگم که از مشکل ویروسی بودن کاملا اطلاع دارم که ویروسی روی هیچ کدوم از دستگاه ها نیست و با هارد دو ترا همیشه از گوشی و کنسول و لپتاپ استفاده میکردم و فقط یک بار این مشکل پیش اومد که کلا هارد رو یک پارتیشن کردم و اوکی شد ، ولی میخوام دوباره اطلاعات بریزم و همونطور که اگاه هستید اطلاعات ps4 هر یک تا ۱۰۰ گیگ هم سایز اطلاعات داره ، کلا سایز اطلاعات بالاست از ده تا صد گیگ ، ممنون میشم جواب بدهید ?

    1. معمولا موبایل ، تبلت ، تلویزیون فایل سیستم هارد عوض میکنند و برای هارد مشکلاتی را بوجود میارند

  8. سلام ببخشید مشکل داره هارد همیشه به سیستم متصل باشه؟ چون نیاز هست برای بعضی از فایل ها به هارد مراجعه کنم. این کار به هارد آسیب میزنه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 − 4 =

ایران هارد

مرکز بازیابی اطلاعات هار و سرور

سوالی دارید؟

زنگ بزن یا شماره‌ات رو بزار تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند :)

اطلاعات تماس

© ایران هارد ۲۰۲۲ | استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلا مانع است | طراحی و سئو با ☕ توسط: Edux