در طی چندین سالی که در صنعت بازیابی اطلاعات هارد فعالیت کردیم، مشتریان زیادی داشتیم که بر اثر داشتن باورهای اشتباهی درمورد عملکرد هارد و بی اطلاعی از مسائل فنی و تخصصی ریکاوری اطلاعات موجب ازبین رفتن اطلاعات ارزشمند خود شده بودند. در این مقاله ۷ تا از رایجترین این باور غلط ریکاوری اطلاعات را گلچین کردیم و بطور مختصر و مفید بررسی کردیم.
هاردهای SSD نسبت به هاردهای HDD قابل اطمینانتر هستند.
هاردهای SSD هیچ قطعه متحرک مکانیکی ندارند به همین دلیل آنها کمتر دچار خرابیهای فیزیکی میشوند. از نظر قابلیت اطمینان، آنها قابل اعتمادتر هستند. اما این حرف به عوامل مختلفی بستگی دارد که از این بین میتوان به عادات ذخیره سازی کاربر و روش جمع آوری زباله (garbage collection) اس اس دی اشاره کرد.
باید به این نکته اشاره کنم که تمام دستگاههای ذخیرهسازی یک عمر مفید و یک عمر کلی دارند و در نهایت تمام این دستگاهها خراب خواهند شد. هاردهای SSD غالبا نسبت به هاردهای HDD به خرابی دیتا حساستر هستند و مطمئنا نسبت به انواع مختلف از نابودی اطلاعات ناشی از اشتباهات کاربری حساستر هستند. نکته مهم این است که اگر اطلاعات مهم دارید مطمئن شوید که حداقل در دو دستگاه مختلف آنها را ذخیره کردهاید و درواقع بکآپ گیری مداوم انجام دهید.
با قراردادن هارد در فریزر میتوانید اطلاعات را ریکاوری کنید.
این باور غلط ریکاوری اطلاعات به طور گسترده در بازار بازیابی اطلاعات رایج شده است. بسیاری از خرابیهای هارد به علت خراب شدن هِد اتفاق میافتد. با فریز کردن یک هارد میتوانید هدها را به هم بچسبانید بعد قبل از بازگشت هارد به دمای اتاق خیلی سریع اطلاعات را کپی کنید.
قدیم این تکنیک زیاد عجیب و غریب نبود. اواخر دهه ۱۹۹۰ بسیاری از آزمایشگاههای بازیابی اطلاعات برای فریز کردن هاردها از فریزرهای تخصصی استفاده میکردند اما در حال حاضر ما از فریزرمان فقط برای یخ درست کردن استفاده میکنیم.
فریز کردن هارد باعث ایجاد مشکلات جدی دیگری میشود و این یک باور غلط ریکاوری اطلاعات است لازمه بدانید این افرادی که سعی دارند از ترفند فریز کردن استفاده کنند معمولا به خنک کنندههای خاصی که برای این هدف طراحی شدهاند دسترسی ندارند. شما با قرار دادن هارد در فریزر؛ دستگاه خود را در معرض رطوبت قرار میدهید که با کاهش دمای هارد مشکلاتی ایجاد میکند.
اگر در هارد اکسترنال یا اینترنال خود خرابی فیزیکی مشاهده میکنید هارد خود را روشن نکنید و هرگز آن را در فریزر (یا اجاق گاز، مایکروویو یا هر وسیله دیگری که برای مواد غذایی طراحی شده است) قرار ندهید و در صورتی که اطلاعات مهمی داخل هارد دارید آن را به یک شرکت ریکاوری اطلاعات قابل اعتماد ببرید.
مراکز بازیابی اطلاعات دولتی بهتر از بخش خصوصی هستند.
این مورد که خدمتتان عرض میکنم مربوط به بازارهای خارجی هست زیرا در بازار ریکاوری اطلاعات ایران مرکز بازیابی اطلاعات دواتی وجود ندارد. برخی از افراد فکر میکنند چون مراکز دولتی بودجههای بیشتری نسبت به بخش خصوصی دارند دارای تجهیزات و فناوری پیشرفتتر از شرکتهای خصوصی دارند.
البته حرفی در این مورد نیست که این مراکز دولتی تجهیزات خوبی دارند اما نکتهای که وجود دارد این است که اکثر این تجهیزات ریکاوری توسط بخش خصوصی تولید شدهاند و این را میرساند که اکثر تحقیقات در زمینه بازیابی اطلاعات توسط شرکتهای خصوصی انجام میشوند. بالاخره شرکتهای بخش خصوصی باید یک مزیت رقابتی نسبت به این سازمانهایی که ظاهرا قدرت بیشتری دارند داشته باشند.
در ایرانهارد تمام مهندسین ما روش های روز و همچنین در زمینههای روز دنیا تحقیقات انجام میدهند تا بتوانیم نیازهای بازار را برطرف کنیم.
وقتی که اطلاعات حذف میشوند برای همیشه از بین میروند.
صحت این موضوع به سیستم عامل، سیستم فایل، نوع رسانه و دستکاریهای انجام شده بستگی دارد اما به طور کلی فایلهای حذف شده قابل بازیابی هستند. وقتی که شما یک فایل را از هارد پاک میکنید هارد شما این فضا را به عنوان “Available” علامت گذاری میکند.
وقتی هارد نیاز به نوشتن اطلاعات بیشتری پیدا میکند روی فضاهایی که با “Available” علامت گذاری شدهاند مینویسد و فایلهای حذف شده برای همیشه از بین میروند. بنابراین اگر شما به صورت تصادفی فایل مهمی را پاک میکنید. بهترین کار این است که سیستم خود را خاموش کنید و هارد را جدا کنید و به یک متخصص مراجعه کنید.
من میتوانم در خانه از نرمافزار ریکاوری اطلاعات برای بازیابی هر چیزی استفاده کنم.
اگر شما نرمافزار بازیابی اطلاعات را در دستگاهی که به صورت فیزیکی آسیب دیده است اجرا کنید اینکار منجر به ایجاد آسیبهای جدی در هارد میشود و رنود ریکاوری اطلاعات را پیچیدهتر بلکه ناممکن میکنید. برای تاکید بر این گفته ما عکسی از هارد دیسک یکی از مشتریانمان را در زیر قرار میدهیم که موجب آسیبهایی به هارد شده است. آن دایرههایی که میبینید مواد مغناطیسی از بین رفته هستند که توسط هِد هارد و نوشتن پاک شدهاند.
در صورت وقوع چنین مشکلی دیتای شما برای همیشه از هارد حذف میشوند و هیچ تکنیک بازیابی اطلاعاتی نمیتواند اطلاعات شما را برگرداند. در اینجا باید توجه داشته باشید که برخی از خرابیهای فیزیکی هارد علائمی ندارند و برخی از کاربران بعد از دریافت پیغامهای خطا متوجه این موضوع خواهند شد.
شرکتهای بازیابی اطلاعات همیشه میتوانند هاردها را تعمیر میکنند.
مراکز بازیابی اطلاعات تنها در شرایط خاصی میتوانند از تکنیکهای بازیابی اطلاعات برای تعمیر هارد استفاده کنند. این مراکز معمولا اگر هارد دچار آسیب سختافزاری شده باشند ابتدا بخش آسیب دیده هارد را تعمیر یا تعویض میکنند و سپس به ریکاوری اطلاعات میپردازند.
بسیاری از افرادی که هاردشان خراب میشود با این امید به مراکز تعمیر و ریکاوری مراجعه میکنند فکر میکنند که هاردها مانند هر وسیله دیگری اگر تعمیر شود دوباره تا مدت ها کار خواهد کرد.
متاسفانه درمورد هارد این وضعیت استثنا است و معمولا هاردهایی که به تعمیر میرسند اصلا پایدار نیستند و بعد از مدت کوتاهی ممکن است به همان حالت قبلی یا حتی بدتر (تمام اطلاعات داخلش از بین برود و دیگر قابل بازیابی نباشد) برگردد. بنابراین معمولا هاردهایی پروسه تعمیر را طی میکنند که نیاز به بازیابی اطلاعات داشته باشد چون صرفا لازمه بکار بیافتند تا با استفاده از دستگاههای ریکاوری دیتا استخراج شود.
یک RAID با افزونگی کافی به همان اندازه سیاست بکاپ موثر است.
RAID به سیستمهای مختلف امکان کار کردن در کنار هم را میدهد و امکان دسترسی سریعتر به اطلاعات و محافظت بیشتر در مقابل خرابیها را فراهم می کند. اکثر سرورها از برخی فرم های RAID استفاده میکنند تا اطمینان حاصل شود که خرابی هارد دیسک تاثیری در عملکرد سیستم ندارد.
RAID و فناوریهای چند دیسکی مشابه مثل SAN میتوانند افزونگی مجازی نامحدودی را به وجود بیاورند. با این حال یک گفته مهم در میان متخصصان IT وجود دارد : در RAID میتوانیم عملیات بکاپ گیری را انجام دهیم. آرایهها به طور منظم خراب میشوند و هنگامی که خرابی رخ میدهد میتواند نتایج فاجعه آمیزی را به بار آورد (اطلاعات ازبین بروند). همیشه از آرایههای RAID و هر سیستم مهمی که دارید به طور منظم بکاپ بگیرید.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید
میانگین امتیاز ۴.۳ / ۵. میزان امتیاز ۳
اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز میدهد
2 پاسخ
عالی بود، ولی عکسو نزاشتین
سعید عزیز سلام
الان که دقت می کنم بله مطلب عکس نداره. حتما پیدا می کنیم میزاریم مرسی که یاداوری کردید