خانه » ✅مطالب آموزشی » آموزش و راهنمای کامل پارتیشن بندی هارد + تصویر

آموزش و راهنمای کامل پارتیشن بندی هارد + تصویر

فهرست و عناوین مقاله

در این مقاله پارتیشن بندی هارد را به ۳ روش مختلف آموزش می‌دهیم. قبل از پاک کردن یا اضافه کردن پارتیشن به هارد اینترنال یا هارد اکسترنال، حتما و حتما از اطلاعات خود بکاپ بگیرید تا از وقوع احتمالی هر اتفاقی، جهت از دست دادن اطلاعاتتان جلوگیری کرده باشید. امیدواریم این آموزش که برای شما کاربران عزیز مفید باشد. نظرات و پیشنهادهای شما موجب دلگرمی ماست.

آموزش پارتیشن بندی هارد اکسترنال و اینترنال با Disk Management ویندوز

برای پارتیشن بندی هارد دیسک خود اولین کاری که باید انجام دهید این است که ابزار Disk Management ویندوز را باز کنید. یک روش سریع برای انجام این کار این است که در قسمت جستجوی منوی Start عبارت partitions را تایپ کنید. از لیست نتایج نمایش داده شده ابزار Create and format hard disk partitions را انتخاب کنید.

اگر شما فضای خالی در هاردتان داشته باشید می‌توانید از آن برای ایجاد یک پارتیشن جدید استفاده کنید. فضاهایی که پارتیشن بندی نشده‌اند با برچسب Unallocated یا Free space نمایش داده می‌شوند.

اما اگر فضای آزاد کافی برای پارتیشن بندی ندارید و یا از پارتیشن فعلیتان راضی نیستید باید پارتیشن فعلی را پاک کنید تا تمام فضا آزاد شود و بعد پارتیشن جدید ایجاد کنید. بنابراین توجه داشته باشید که پاک کردن پارتیشن به معنای از بین رفتن تمام اطلاعات است.

برای ایجاد پارتیشن از فضاهای اختصاص نشده یا فضاهای آزاد روی فضا کلیک راست کنید و از منوی ظاهر شده New Simple Volume را انتخاب کنید.

با این کار پنجره New Simple Volume Wizard باز خواهد شد. در این پنجره دکمه Next را کلیک کنید.

در پنجره بعدی شما باید اندازه پارتیشنی که می‌خواهید ایجاد کنید را مشخص کنید. مقداری که می‌خواهید را باید برحسب مگابایت وارد کنید و بعد دکمه Next را کلیک کنید. شما می‌توانید تمام فضا را وارد کنید اما با این کار تنها یک پارتیشن خواهید داشت.

برای اینکه بتوانید نام پارتیشن هارد خود را مشخص کنید گزینه Assign a drive letter را کلیک کنید و از منو یک حرف را انتخاب کنید.

حالا باید پارتیشن خود را فرمت بندی کنید. در صورت امکان فرمت NTFS را انتخاب کنید. این فرمت سیستم فایل ترجیح داده شده و پیش‌فرض نسخه‌های ویندوز است همچنین عملکرد را افزایش می‌دهد. در مقایسه با FAT32 امنیت و قابلیت اطمینان بیشتری دارد. اگر شما نمی‌خواهید پارتیشن را فرمت کنید گزینه Do not format this volume را انتخاب کنید و روی دکمه Next کلیک کنید. اما اگر می‌خواهید پارتیشن را فرمت کنید گزینه دوم را انتخاب کنید و از قسمت File System گزینه NTFS را انتخاب کنید. فیلد Allocation unit size را همان default بگذارید. بهتر است در فیلد volume Lable برچسب پارتیشن خود را تعریف کنید. بعد از اینکه این کارها را انجام دادید دکمه Next را انتخاب کنید.

درآخر خلاصه‌ای از تنظیماتی که انجام داده‌اید به شما نمایش داده می‌شود. برای بستن این پنجره دکمه Finish را  انتخاب کنید.

وقتی که پنجره را بستید به پنجره Disk Management نگاه کنید تا پارتیشن جدید خود را مشاهده کنید. اگر پارتیشن خود را فرمت کرده باشید شما باید چیزی مثل تصویر زیر داشته باشید.

آموزش پارتیشن بندی هارد دیسک با استفاده از برنامه EaseUS Partition Master

شما می‌توانید با استفاده از برنامه‌های متنوعی که در اینترنت به صورت رایگان یافت می‌شود عملیات پارتیشن بندی هارد را انجام دهید. در این بخش ما نحوه پارتیشن بندی هارد با استفاده از برنامه EaseUS Partition Master را توضیح خواهیم داد. امیدواریم که برای شما مفید و کاربردی باشد.

EaseUS Partition Master یک برنامه مدیریت پارتیشن است که با کمک آن می‌توانید هارد دیسک خود را به صورت پیشرفته پارتیشن بندی کنید، پارتیشن را تغییر دهید، پارتیشن را تقسیم کنید و غیره. برنامه EaseUS Partition Master می‌تواند اندازه پارتیشن NTFS را بدون ریبوت شدن تغییر دهد.

برنامه EaseUS Partition Master را دانلود و نصب کنید. پارتیشتن مورد نظر خود را انتخاب کنید (برای مثال E) ، روی آن کلیک راست کنید و برای کوچک کردن یا گسترش آن گزینه Resize/Move partition را انتخاب کنید.

حالا به ۲ طریق می‌توانید عمل کنید:

یا باید اسلایدر مشخص شده در تصویر زیر را به سمت چپ بکشانید و یا مقدار فضای پارتشن خود را در کادر Unallocated Space  وارد کنید و دکمه Ok را کلیک کنید. تا پارتیشن جدید ایجاد شود.

آموزش پارتیشن بندی هارد در هنگام نصب ویندوز ۱۰

برای استفاده از این روش پارتیشن بندی هارد، شما نیاز به CD یا DVD نصب ویندوز ۱۰ دارید. سی‌دی را در درایو خود بگذارید و منتظر بمانید تا صفحه زیر برای شما نمایش داده شود.

یکی از کلیدهای صفحه کلید خود را فشار دهید تا وارد مرحله نصب ویندوز شوید. زبان و منطفه زمانی خود را مشخص کنید و روی دکمه Next کلیک کنید. در پنجره بعدی دکمه Install Now را کلیک کنید. 

بعد از چند ثانیه پنجره موافقتنامه را مشاهده خواهید کرد گزینه I accept را انتخاب کنید و دکمه Next را کلیک کنید.

در پنجره بعد دو گزینه زیر را در اختیار دارید اگر قصد دارید ویندوز خود را ارتقاء دهید گزینه ۱ و اگر قصد دارید یک ویندوز جدید نصب کنید گزینه ۲ را انتخاب کنید.

در پنجره بعدی شما دکمه Delete دارید که به کمک آن می‌توانید تمام پارتیشن‌های موجود را پاک کنید و یا با استفاده از گزینه New پارتیشن جدیدی را ایجاد کنید. با انتخاب این دکمه پنجره‌ای به شما نمایش داده می‌شود که باید اندازه پارتیشن خود را در آن وارد کنید.

بعد از اینکه پارتیشن‌های خود را ایجاد کردید صفحه‌ای مانند عکس زیر خواهید داشت. حالا برای ادامه مراحل نصب ویندوز دکمه Next را انتخاب کنید و مراحل را پیش ببرید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

روی ستاره کلیک کنید

میانگین امتیاز ۳.۳ / ۵. میزان امتیاز ۱۲

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می‌دهد

25 پاسخ

  1. سلام لطفا کمکم کنید من دیروز حجم پارتیشنامو تغییر دادم و چندتاشونو دیلیت کردم بعدش pc رو روشن کردم خطای میاد میگه کامپیوتر ریبوت کن یا یه چی insert کن الان من چیکار کنم ؟

  2. سلام شرمنده کامنت قبلی خراب شد میخواستم بگم من با نرم افزار MiniTool Partition Wizard حجم پارتیشنامو تغییر دادم و بعد اینکه pc رو روشن کردم پیام reboot and select proper boot device or insert… اومد و حالا نمی‌خوام اطلاعات هاردم پاک شده لطفا کمکم کنید لطفا

  3. سلام بنده یه هارد نو گرفتم یک ترابایت وسترن دیجیتال همونطور آکبند باقی مونده می خواستم پارتیشن بندی کنم و روش ویندوز نصب کنم
    حجم درایو c یا همون سیستم عامل رو چند گیگ در نظر بگیرم بهتره و باقی حجم رو به چند قسمت تقسیم کنم ؟ در کل با حساب درایو c چند پارتیشن باشه؟
    نوع پارتیشن ها رو پرایمری قرار بدم یا لوجیکال ؟ کدوم بهتره ؟

    1. وحید عزیز سلام
      ببینید معمولا توصیه میشه درایو c صد گیگ به بالا باشه با توجه به استفاده‌تون یکی می‌بینی برنامه بیشتر نصب می‌کنه یکی کمتر. در رتبطه با اصول پارتیشن بندی چه در ویندوز ۷ یا ۱۰ توصیه می‌کنم بیشتر از ۳ پارتیشن نشه. اینکه پرایمر یا لوجیکال باشه را خود دستگاه تشخیص میده لازم نیست شما ست کنید.

      1. خیلی ممنون از پاسختون
        یه چند تا سوال دیگه داشتم :
        اینکه که میگین نوع پارتیشن چی باشه خود سیستم تعیین میکنه بله درسته با خود ویندوز پارتیشن بندی کنیم بصورت پیشفرض رو پرایمری ست میشه ولی با نرم افزار اینکارو انجام بدیم به صورت لاجیکال ست میشه… منظورم اینه که با خود ویندوز همه پارتیشنارو ایجاد کنیم و پرایمری باشن بهتره؟ یا بعد نصب ویندوز باقی فضا رو با نرم افزار به صورت لاجیکال ایجاد کنیم ؟ چون قبلا تو سایت شما یه مقاله ای در مورد راه های نگهداری از هارد خونده بودم که نوشته بود بهتره فقط پارتیشن سیستم عامل پرایمری باشه بقیه لاجیکال باشه برای همین خواستم بدونم دلیل و مزایا و معایبش چی میتونه باشه ؟
        با تشکر

  4. با سلام
    پارتیشن بندی هارد اکسترنال به نظر شما کار درستیه یا خیر؟
    تاثیری بر روی سرعت هارد؛طول عمر و امنیت اطلاعات نداره؟
    بنده می خوام دوتا پارتیشن با فایل سیستم ntfs و یکی هم برای آرشیو ویدئو با فرمت fat 32 بسازم
    هارد بنده sp A85 دو ترابایت هستش
    با تشکر و سپاس از شما

    1. وقت بخیر
      پیشنهاد نمیکنیم هارد اکسترنال پارتیشن بندی کنید .هر چه پارتیشن های هارد بیشتر باشه سرعت هارد کمتر میشه و استهلاک هارد بیشتر میشه.بهتر اطلاعاتتون در فولدر ها دسته بندی کنید.

  5. سلام من یه هارد اکسترنال ۱۲ ترابایت دارم نمیخوام پارتیشن بندیش کنم براش اشکال ایجاد میشه (چون میخوام یه آرشیو از فیلم هام بدونه پارتیشن بندی داشته باشم ) مثلا ممکنه احتمال بد سکتور گرفتن هارد بالا بره و یا احتمالات دیگر. یا اصلا ربطی نداره

  6. سلام . خسته نباشید . من قبلا از طریق disk managment و گزینه shrink volum حدود ۲۰ گیگ از فضای درایو e رو جدا کردم الان این فضای ۲۰ گیگی به صورت unallocated به وجود اومده . اگه بخوام دوباره این حجم رو به درایو e برگردونم باید چیکار کنم ؟؟ با تشکر

  7. اگر روی یک هارد اکسترنال ۲ ترابایتی دو پارتیشن بسازیم یکی با فرمت ntfs و دیگری با فرمت fat32 ایا در عملکرد وسلامت هارد تاثیر میگذارد لطفا کامل جواب بدید چون یه سوال مشابه پرسیدن گفتید فقط پارتیشن بندی نکنید بهتره
    منظورم اینه واقعا این کار از نظر اصولی باعث آسیب به هارد میشود یا صرفا نظره شخصیه شماست ؟

    1. مهران عزیز سلام
      ببنید نظر شخصی نیست مطلبی خوندید. هارد های اکسترنال اصلا برای این طراحی نشدن که چند پارتیشن باشند درسته که شما میتونید پارتیشن بندیش کنید اما کار اصولی نیست و در عملکرد و سرعتش تاثیر میزاره. همانطور که گفتیم ما پیشنهاد میکنیم که اصلا پارتیشن بندی نکنید. اگر هم خواستید پارتیشن بندی کنید جفتش رو ntfs کنید.

  8. ممنون از پاسخ دهی سریع و خوبتون
    مساله ما دوتا چیزه لطفا پس راهنماییم کنید اول اینکه من یه لپ تاپ HP با ویندوز اورجینال (از این ویندوزاکه شماره سریال پشت لپ تاپ درج شده نیست و فک کنم یکبار نصب هست) گرفتم و وقتی میخام بک آپشو بگیرم که بعدا بتونم دوباره از این ویندوز اورجینال استفاده کنم این دو مشکل را دارم
    یک اینکه کله فضای اشغال شده هارد من که شامل درایو ویندوز یا همان درایو C است همرا یا پارتیشن SYSTEM RESERVE حدودا ۴۳ گیگه ولی وقتی در هارد اکسترنال بپ آپشو میگیرم میشود ۹۳ گیگ (این مشکلو تو هیچ سایتی نتونستم جوابشو پیدا کنم اگه شما میدونید راهنماییم کنید)

    مورد دوم اینه که اگه پارتیشن بندی نکنم هارد اکسترنالو ممکنه این فایل بک آپ با بقیه فایلهای هارد اکسترنال قلطی پاطی بشه و اسیب ببینه

    یه سوال دیگه اسنکه میشه فایل بکاپی که گرفتمو مثلا از هارد اکسترنال بریزم رو یه هارد اکسترنال دیگه یا روی یه فلش دیگه یعنی میشه کپی پیستش کنم جای دیگه و اسیبی بهش وارد نشه ؟

    ممنوم میشم این سه سوال را ج بدید / با تشششششششششششششششششششششششکر

    1. وقت بخیر
      مورد اول=بکاپ از سکتورهای استقاده شده هارد گرفته میشه. ممکنه شما در طول این مدت به اندازه اون ۹۳ گیگ اطلاعات روی درایو تون ریخته و پاک کرده باشید که البته این مورد به حجم درایو هم بستگی داره.
      مورد دوم=خیر، مشکلی پیش نمیاد
      مورد سوم=بله میشه
      موفق باشید.

  9. سلا وقتتون بخیر
    با تشکر از سایت خوبتون
    ببخشید بنده یه مشکلی داشتم هارد pc رو به هارد اکسترنال تبدیل کردم و کله اطلاعات داخلش رو خالی کردم حدود ۵ تا پارتیش داره میخوام کلا هارد فرمت بشه و تمام پارتیشن ها از بین برن و یک پارتیشن داشته باشم باید چه کارهایی رو انجام بدم و از چه برنامه هایی استفاده کنم و اینکه هاردم برای ۵ ۶ ساله پیشه بنظرتون مشکلی براش پیش نمیاد برای فرمت کامل (ازنظر بدسکتور).
    خیلی ممنون از سایت خوبتون.

    1. وقت بخیر
      به نرم افزار خاصی نیاز ندارید . از طریق Disk Management ویندوز میتونید پارتیشن ها را پاک کنید و سپس یک پارتیشن ایجاد کنید و هیچ مشکلی هم برای هاردتون پیش نمیاد . البته امیدوارم باکس اکسترنالی که تهیه کردید جنس خوب باشه چون معمولا باکسهای غیر استاندارد هارد را خراب میکنند.

  10. سلام خسته نباشید میخواستم بدونم وقتی از درایو مثلا f یه مقدار حافظه به درایو c اضافه کنم آیا اطلاعات درایو f از بین میرود؟؟؟یا مثلا در اضافه کردن حجم از درایو f به c اطلاعات دیگر درایوها غیر از f هم ایا پاک میشود؟؟؟

    1. سلام پیمان عزیز
      نمی تونید بدون پارتیشن بندی مجدد هارد این کار رو انجام بدید. این به این معناس که اطلاعات همه درایو ها یه دور فرمت میشن…

  11. سلام…عاقا تورو خدا کمک کنین الان چند ساعته درگیرم به هیچ نتیجه ای نرسیدم…
    من میخواستم ۴۰ گیگ از یک درایو رو به درایو c اضافه کنم برای همین اون درایو رو خالی کردم و بعدم زدم delet volume … ولی وقتی اومدم گزینه extend volume رو انتخاب کنم خاموش بود…گفتم شاید برای بقیه درایوا بجزc روشن باشه ولی کاملا خاموش بود و الان من یه free space چهل گیگی دارم و نیازش دارم ولی نمیدونم چجوری برش گردونم ممنون میشم پاسخ بدید ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × دو =

ایران هارد

مرکز بازیابی اطلاعات هار و سرور

سوالی دارید؟

زنگ بزن یا شماره‌ات رو بزار تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند :)

اطلاعات تماس

© ایران هارد ۲۰۲۲ | استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلا مانع است | طراحی و سئو با ☕ توسط: Edux